Logo amersfoortnu.nl


De Amersfoortse Berg in de jaren '60.
De Amersfoortse Berg in de jaren '60. (Foto: n.b.)

Reünie OL De Amersfoortse Berg voor 50-jarig jubileum

Amersfoort - Was het niet in 2017 dat de school het 60-jarig bestaan van haar unieke traditie, de landbouwwerkweek, vierde? Hebben er ook niet al vanaf 1960 leerlingen gezeten in het schoolgebouw aan de Hugo de Grootlaan? Wat wordt er dan nu gevierd met deze 50 jaar?

Met dit 50-jarig jubileum wordt gevierd dat in 1968/1969 scholengemeenschap De Amersfoortse Berg ontstond uit een fusie van de Jacob van Campenschool en het Amersfoorts Lyceum. Deze laatste school was de bewoner van het gebouw aan de Hugo de Grootlaan en was ook de initiator van de landbouwwerkweek, waarin leerlingen een week lang wonen en werken op een boerderij.

De school heeft nog steeds een herkenbaar karakter. Het is een openbare school, ontwikkelt zich mee in de huidige tijdsgeest en behoudt haar eigen waarden. Dit uit zich in de prettige sfeer en de aandacht voor talentontwikkeling en persoonlijke groei, zegt de schoolleiding zelf.

Het 50-jarig jubileum wordt gevierd met een grootse reünie op zaterdag 13 april. Deze reünie wordt extra speciaal, omdat ze de oud-leerlingen en oud-collega’s van De Amersfoortse Berg de unieke kans biedt om nog één keer het karakteristieke gebouw aan de Hugo de Grootlaan te bezichtigen. De Amersfoortse Berg staat namelijk op de nominatie voor nieuwbouw.

Bent u zelf leerling geweest op De Amersfoortse Berg? Kijk op www.reunieamersfoortseberg.nl.

Meer berichten