Wethouder Cees van Eijk vraagt de studenten of zij weten wat er op dit moment in hun portemonnee zit.
Wethouder Cees van Eijk vraagt de studenten of zij weten wat er op dit moment in hun portemonnee zit. (Foto: Patrick Siemons)

Wethouder geeft gastles over omgaan met geld

Hoe kun je schulden voorkomen? Durf je over geld te praten? Daarover ging wethouder Cees van Eijk in gesprek met tweedejaars verpleegkunde studenten van MBO Amersfoort. De gastles vond plaats in het kader van de Week van het geld.

De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken. In heel Nederland worden op scholen gastlessen gegeven over leren omgaan met Geld. ‘Ben jij een held met je geld’ is het dit jaar het thema.

‘Jong geleerd is oud gedaan’

Wethouder Werk en Inkomen Cees van Eijk: “Jong geleerd is oud gedaan, ook bij het verstandig omgaan met geld. In Amersfoort is de schuldenproblematiek hardnekkig. Daarom helpen we inwoners bij het voorkomen van financiële problemen en schulden, het wegwerken en het weghouden ervan. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.”

De gastles door de wethouder staat niet op zichzelf. MBO Amersfoort werkt samen met Geldloket Amersfoort, onderdeel van Stadsring51, aan het vergroten van de financiële bewustwording bij haar studenten. Zo is er op bijna elke locatie een Financieel Spreekuur, waar studenten met hun vragen over geld terecht kunnen. Ook worden er structureel gastlessen gegeven vanuit het Geldloket in samenwerking met het Financieel Spreekuur.

Meer berichten