Logo amersfoortnu.nl

Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen Waterschap Vallei en Veluwe

Amersfoort - Doderdag 21 maart maakte dijkgraaf Tanja Klip-Martin de voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen voor Waterschap Vallei en Veluwe bekend. De opkomst in het gebied van Waterschap Vallei en Veluwe bedroeg 58,19%.

Op basis van 99,3 procent van de voorlopige telling is de uitslag in zetels:

VVD - 4 CDA - 3 CU - 3 Water Natuurlijk -3 PvdA - 2 SGP - 2 Lokaal waterbeheer -2 AWP - 2 50Plus - 2 VSP - 0

N.B. De uitslagen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug volgen, dit kan consequenties hebben voor de verdeling van de restzetels. Maandag 25 maart wordt de definitieve uitslag bekend.

Hele mooie opkomst
Dijkgraaf Tanja Klip-Martin in reactie op de opkomst: 58,2 is een hoge opkomst. De waterschappen werken 24/7 aan het ruimtelijk aanpassen van ons land aan de gevolgen van de klimaatverandering en bevinden zich in het hart van de klimaatdiscussie. Naast een energietransitie zitten we immers ook in een watertransitie. Vier jaar geleden was de opkomst van de waterschapsverkiezingen bij Waterschap Vallei en Veluwe 49,95 procent, een verdubbeling van de verkiezingen van 2011.

Definitieve uitslag en formateur
De definitieve uitslag wordt maandag 25 maart vastgesteld door het centraal stembureau van het waterschap. Donderdag 28 maart worden de gekozen bestuursleden geïnstalleerd en wijzen zij een formateur aan om tot een goede formatie te komen.

Opbouw algemeen bestuur 2015-2019

De opbouw van het algemeen bestuur van de periode maart 2015 tot maart 2019 is met 23 verkiesbare zetels als volgt:

VVD - 3 zetels CDA - 3 zetels ChristenUnie - 3 zetels Water Natuurlijk - 3 zetels PvdA - 3 zetels SGP - 3 zetels Lokaal Waterbeheer - 2 zetels AWP - 2 zetels 50Plus - 1 zetel

Meer berichten