Logo amersfoortnu.nl

Oorlogsfotograaf Paul Conroy te gast bij voorpremière 'A Private War'

Amersfoort - Oorlogsfotograaf Paul Conroy is zondag 24 maart te gast bij een speciale voorpremière van ‘A Private War’ in De Lieve Vrouw. Deze biografische film gaat over de Amerikaanse oorlogsjournalist Marie Colvin die in 2012 om het leven kwam bij een doelgerichte aanslag in de Syrische stad Homs. Conroy, goed bevriend met Colvin, was met haar in Syrië. De film is gebaseerd op zijn boek ‘Under the Wire’ dat hij schreef na het incident.

De Amerikaanse Marie Colvin was een oorlogsjournalist die nooit netjes achter de linies bleef, maar doordrong tot de kern van gewapende conflicten. Vanaf slagvelden in onder andere Oost-Timor, Tsjetsjenië, Libië en Sierra Leone deed ze verslag en bracht niet alleen oorlogsmisdaden, maar ook persoonlijk leed aan het licht. Werk waarvoor ze grote risico’s nam. Zo verloor ze het zicht aan haar linkeroog bij een bomaanslag. In 2012 begon ze aan de gevaarlijkste opdracht van haar leven in Syrië. Deze missie werd haar door een doelgerichte aanslag fataal.

Fotograaf Paul Conroy, goed bevriend met Colvin, was samen met haar in Homs toen de aanslag plaatsvond. Hij raakte gewond, maar overleefde de aanslag en schreef het boek ‘Under the Wire’. Niet veel later volgde een documentaire en nu dus een speelfilm van regisseur Matthew Heineman met Rosamund Pike als Marie Colvin en Jamie Dornan als Paul Conroy in de hoofdrollen. Na de vertoning van de film is Conroy aanwezig voor een nagesprek met het publiek.

Voorpremière ‘a Private War’
Zondag 24 maart 12.00 uur
Reguliere première donderdag 28 maart

Meer informatie & tickets: https://lievevrouw.nl/producties/film/mrt-2019/a-private-war/

Meer berichten