Logo amersfoortnu.nl


In het F16 theater met schrijver en dichter Ronald Giphart.
In het F16 theater met schrijver en dichter Ronald Giphart. (Foto: Hetty Heijne)

Fanfare Korps Nationale Reserve bij Nacht

Amersfoort/Soesterberg - Het Fanfare Korps Nationale Reserve (FKNR) is een fanfareorkest met als thuisbasis de Bernhardkazerne in Amersfoort. Het orkest - bestaande uit ongeveer vijftig musici - verzorgt de muziek bij ceremonies van het Korps Nationale Reserve en Defensie en staatsaangelegenheden. Afgelopen zaterdag waren zij te gast tijdens de vijfde editie van de 'Nacht van de Militaire Muziek' bij het Nationaal Militair Museum te Soesterberg, waar ruim 35 optredens werden verzorgd door meer dan tweehonderd musici. Deze vijfde editie van 'de Nacht' stond geheel in het teken van 200 jaar Militaire Muziek en de Koude Oorlog.


De FKNR speelde onder andere een jazzduo tijdens het VI- diner en trad in het F16 theater op met schrijver en dichter Ronald Giphart. Deze verhaalde over de dienstplicht en de Koude Oorlog onder begeleiding van de klanken van het Fanfare Korps. Daarnaast bracht hij het nummer 'Bloasmuziek' van Gé Reinders, weliswaar in het Nederlands ten gehore. Het werd een mooi stukje theater gecombineerd met de unieke klanken van het Korps.

Het volgende concert van de FKNR zal zijn op 30 maart tijdens hun jaarlijkse korpsconcert in Theater Flint in Amersfoort. (Tekst en foto: Foto: Hetty Heijne)

Meer berichten