Dutch Open Tennis terug in Amersfoort

Amersfoort - Na meer dan tien jaar keert de Dutch Open Tennis deze zomer terug in Amersfoort, op de banen van tennisvereniging ALTA. De KNLTB, tennisvereniging ALTA en de gemeente Amersfoort hebben zich afgelopen maand hardgemaakt voor de terugkeer van het toernooi in de stad en gisteren werd de licentie, voor de komende vijf jaar, getekend op het hoofdkantoor van de ATP in Monte Carlo.

''Het is natuurlijk prachtig dat de Dutch Open weer terug is in onze stad'', aldus wethouder sport Hans Buijtelaar. ''Het is een kijkevenement pur sang waar nationaal en internationaal toptalent op af komt om hun positie op de ATP-ranking te verbeteren. Ook de jeugd en sporters met een beperking worden nauw bij dit evenement betrokken en het toernooi sluit goed aan op onze sportieve ambities. Met de nationale waterpoloploeg en het NK Zwemmen in Amerena, een stukje etappe van de Vuelta volgend jaar, de Eemhead en Keistad Triathlon en nu de terugkeer van dit tennistoernooi, bieden we een aantal mooie topsportevenementen.''


De Dutch Open wordt van 15 tot 21 juli gehouden bij tennisvereniging ALTA. De organisatie neemt, mede dankzij een aantal sponsoren en medewerking van de gemeente, de licentie over van de The Hague Open, het internationale ATP Challenger-toernooi dat al 26 jaar in Scheveningen plaatsvond maar de begroting niet meer rond kreeg voor de 27ste editie. Voormalig tennisprof en erelid van ALTA, Tom Nijssen, is aangewezen als toernooidirecteur. Na de editie van 2019 evalueert de gemeente met de organisatie voor de invulling van de komende edities.

Meer berichten