In 'Opgediept' arriveert een troep toneelspelers vergeefs in het theater.
In 'Opgediept' arriveert een troep toneelspelers vergeefs in het theater. (Foto: Jacqueline Dammin)

Lezersactie: Win kaarten voor Opgediept

Amersfoort - Zaterdag 23 maart om 20.30 uur speelt De Theatertroep 'Opgediept'. Lezers van deze krant kunnen kaarten winnen.

Na de beroemde trilogie 'Leedvermaak', 'Rijgdraad', 'Simon', over de stille impact van de Tweede Wereldoorlog op een Joodse familie schreef Judith Herzberg met De Theatertroep nu een vierde deel passend bij deze tijd.
In 'Opgediept' arriveert een troep toneelspelers vergeefs in het theater. Ze wilden het vierde deel van de trilogie van Herzberg gaan zien: uitverkocht. Ze stellen zich voor hoe de voorstelling in de zaal zou kunnen zijn. Ze fantaseren over hoe het verdergaat met de personages en schieten haast ongemerkt in de rollen uit het stuk. Zo komen ze in de loop van de avond toe aan vragen waar ze, onder andere door de trilogie, nog mee worstelen.
Naast 'Opgediept' is ook een bewerking van 'Mephisto' van Klaus Mann te zien, aangevuld met teksten van Thomas Bernhard en Bertolt Brecht. Als Hitler in 1933 de macht grijpt, worden de tegenstellingen in een vaudevillegezelschap pijnlijk duidelijk. Sommigen ontvluchten het land, voor anderen gaan juist deuren open. Hoe verschuiven normen in tijden van oorlog?

De Lieve Vrouw geeft twee sets van twee entreekaarten weg voor de voorstelling 'Opgediept' op zaterdag 23 maart om 20.30 uur. Winnen? Stuur voor maandag 18 maart een mailtje naar geerteke@lievevrouw.nl.

Meer berichten