Filmprogramma De Lieve Vrouw do 14 mrt t/m wo 20 mrt

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl.

PREMIÈRES

SUNSET

Regie: László Nemes

De nieuwe film van Oscarwinnaar László Nemes ('Son of Saul') gaat over Írisz, een jonge vrouw die vlak voor WO I in Boedapest op zoek gaat naar antwoorden over haar verleden. Er volgt een mysterieuze zoektocht.

HIGH LIFE

Regie: Claire Denis

Een fascinerende sci-fi thriller over Monte (Robert Pattinson) die met zijn dochter Willow onderdeel is van een groep gevangenen in de ruimte. Ze blijken de seksuele proefkonijnen te zijn van een arts (Juliette Binoche).

THE BEAST IN THE JUNGLE

Regie: Clara van Gool

Tegen de achtergrond van een afgelegen Engels landhuis speelt het raadselachtige liefdesverhaal van John en May. Ze hebben elkaar al eerder ontmoet, toch? Gebaseerd op de novelle van Henry James uit 1903.

OSCARFILMS

Onderstaande Oscarwinnaars zijn nog maar een paar keer bij ons te zien;

A STAR IS BORN – LAATSTE WEEK!

Regie: Bradley Cooper

Remake van een tragisch liefdesverhaal vol originele muziek met Lady Gaga en Bradley Cooper. Winnaar Oscar Beste Originele Nummer ‘Shallow’.

BOHEMIAN RHAPSODY – LAATSTE WEEK!

Regie: Bryan Singer

Verpletterende film over Queen, hun legendarische muziek en de uitzonderlijke Freddie Mercury. Winnaar vier Oscars, waaronder Beste Acteur voor Rami Malek.


SPECIALS

STAKINGSDAG VRIJDAG 15 MRT

Op vrijdag 15 maart staken de leraren van de basisscholen. Gelukkig kun je bij De Lieve Vrouw terecht voor de leukste films!

SING SONG (AL)

MAYA: DE HONINGSPELEN (AL)

BUURMAN & BUURMAN WINTERPRET! (AL)

WAD, OVERLEVEN OP DE GRENS VAN WATER

EN LAND

GOED GESPREK

DO 14 MRT 19:30 UUR

GOEDE BUREN

Regie: Stella van Voorst van Beest

De documentaire ’Goede Buren' is als het leven zelf, soms pijnlijk en ongemakkelijk, maar ook luchthartig en absurd, zelfs op momenten van diepe tragiek. Publieksfavoriet bij het IDFA.

Aansluitend met goed gesprek over de aanpak van eenzaamheid onder ouderen in Amersfoort. Voor meer info, zie website.

GAY

ZO 17 MRT 19:30 UUR

SAUVAGE

Regie: Camille Vidal-Naquet

De 22-jarige Leo zit in de prostitutie. Ondanks de risico's denkt hij niet aan stoppen, maar hoopt hij in zijn werk een beetje liefde en tederheid te vinden. Dan ontmoet hij de liefdevolle Canadese zakenman Claude. Is Leo in staat om zich te binden en zijn milieu vaarwel te zeggen?

Ook te zien op Picl

VIVA L’ITALIA

VR 15 MRT 17:00 UUR

DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL

Regie: Jan Snoerwang

In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

CINESINGLE

ZO 17 MRT 12:00 UUR

LAZZARO FELICE

Regie: Alice Rohrwacher

De jonge edelman Tancredi vraagt hulp aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering. Alice Rohrwachter won met haar wonderbaarlijke vertelling de prijs voor het Beste Scenario in Cannes.

Ook onderdeel van Viva L’Italia

GEPROLONGEERD

PÁJAROS DE VERANO

Regie: Ciro Guerra

Eén clan, één familie, één territorium dat bewaakt moet worden en heel veel marihuana. Een adembenemend gefilmd verhaal over de start van de Colombiaanse drugshandel in de jaren 70.

THE MULE

Regie: Clint Eastwood

Hollywoodveteraan Clint Eastwood (88) speelt zelf de hoofdrol in zijn nieuwste film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog die als tachtiger drugsdealer werd voor een drugskartel.

ON THE BASIS OF SEX

Regie: Mimi Leder

Waargebeurd verhaal over Ruth Bader Ginsburg die rechten studeerde in een tijd dat het voornaamste recht van de vrouw het aanrecht was. Ze schopte het desondanks tot rechter van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten.

POSOKI – LAATSTE WEEK!

Regie: Stephan Komandarev

Zes taxichauffeurs en hun passagiers kruisen elkaars wegen in de drukke stad, allemaal op zoek naar iets beters. Een dystopisch verhaal over het hedendaagse Bulgarije.

Ook te zien op Picl

RAY & LIZ – LAATSTE WEEK!

Regie: Richard Billingham

Met wrange humor reconstrueert fotograaf en kunstenaar Richard Billingham zijn jeugd. Vader Raymond is een alcoholist. Kettingrokende moeder Liz slaat Ray met haar pumps en legt af en toe een puzzeltje. Deze autobiografische film werd al bekroond in Locarno, Montreal en Thessaloniki.

Ook te zien op Picl

ROMA – LAATSTE WEEK!

Regie: Alfonso Cuarón
Cuarón is misschien wel de beste nog-levende regisseur. Gun jezelf daarom 'Roma' op het grote doek in De Lieve Vrouw. Geloof ons, daar krijg je geen spijt van. Winnaar BAFTA – Beste Buitenlandse Film én Oscar Beste niet-Engelstalige Film.

GREEN BOOK
Regie: Peter Farrelly
Deze Golden Globe én Oscarwinnaar (Beste Film) vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

CAPHARNAÜM – LAATSTE WEEK!
Regie: Nadine Labaki
Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Omdat ze me leven hebben gegeven." Als oudste kind van het gezin moet Zain van 12 werken. Hij loopt weg en gaat op een ongelooflijke reis.

WERK OHNE AUTOR
Regie: Florian Henckel von Donnersmarck
Kunstenaar Kurt ontsnapt uit Oost-Duitsland, maar lijdt nog steeds door zijn jeugd onder de nazi's. In deze film van de regisseur van 'Das Leben der Anderen' komen liefde, haat, macht, kunst, geschiedenis en politiek samen.

THE FAVOURITE
Regie: Yorgos Lanthimos
Olivia Colman won een Golden Globe én een Oscar voor haar vertolking van de labiele 'queen Anne' in dit kostuumdrama vol zwarte humor. Rachel Weisz en Emma Stone vullen de sterrencast van deze Oscar-winnende film verder aan.

IF BEALE STREET COULD TALK – LAATSTE WEEK!
Regie: Barry Jenkins

Een ontroerend liefdesverhaal van de maker van Oscarwinnaar ‘Moonlight’, gesitueerd in het Harlem van de jaren 70. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. Winnaar Oscar Beste Vrouwelijke Bijrol voor Regina King.

DOCUMENTAIRES

WAD, OVERLEVEN OP DE GRENS VAN WATER EN LAND – EENMALIG!

Regie: Ruben Smit

De eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren het Waddengebied zoals je nog nooit hebt gezien; alle dieren, natuur, weersomstandigheden en seizoenen in één adembenemende film.

DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL

Regie: Jan Snoerwang

In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Ook onderdeel van Viva L’Italia

MINDING THE GAP

Regie: Bing Liu

Ruim twaalf jaar filmde dit grote Amerikaanse filmtalent zichzelf en zijn twee beste vrienden. Het leverde een bijzondere en onvergetelijke coming-of age film op.

Ook te zien op Picl

SCHAPENHELD – LAATSTE WEEK!

Regie: Ton van Zantvoort

Stijn is een vrijgevochten Brabantse schaapsherder, maar zijn idealen botsen met de realiteit van de moderne ondernemer. Deze filmische documentaire gooide hoge ogen op het IDFA.

Ook te zien op Picl

JEUGD

BUURMAN & BUURMAN WINTERPRET!

Regie: Marek Besem

Buurman & Buurman zijn terug met nieuwe avonturen. Ook dit keer gaat er weer van alles mis tijdens het klussen in het nieuwe huis. Wie anders dan de Buurmannen kunnen een nieuwe keuken aanleggen en daarbij de badkamer volledig in puin leggen?

SING SONG – EENMALIG!

Regie: Mischa Kamp

Een muzikale avontuur over de 16-jarige Jasmine die samen met gitarist Stijn naar Suriname gaat om mee te doen aan een songcontest, maar in het geheim op zoek gaat naar haar moeder.

MAYA: DE HONINGSPELEN (AL)

Regie: Noel Cleary, Sergio Delfino

Het vrolijke en nieuwsgierige bijtje Maya beleeft met Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes een spannend avontuur. Ze zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen.

ERNEST & CELESTINE WINTERPRET (AL)

Regie: Julien Chheng

Met vier superlieve verhaaltjes nemen de grote beer Ernest en het weesmuisje Celestine je mee in een prachtige winterwereld. Gebaseerd op de prentenboeken van de wereldberoemde Gabrielle Vincent. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Ook te zien op Picl

Meer berichten