Blaudzun oftewel Johannes Sigmond.
Blaudzun oftewel Johannes Sigmond. (Foto: Sven Signe den Hartogh)

Masterclassweekend: Blaudzun trapt af

Scholen in de Kunst presenteert in maart de achtste editie van het Masterclassweekend. Een veelzijdig programma voor kunstbeoefenaars, cultuurliefhebbers, cursisten en nieuwsgierige bezoekers. Vrijdag 15 maart trapt zanger Blaudzun af met een masterclass sing & songwriting. Aansluitend zijn op zaterdag 16 en zondag 17 maart de andere masters te bewonderen in het Eemhuis.

Blaudzun verzorgt een masterclass sing & songwriting voor jonge muzikanten. Na een introductie van de master zelf, wordt Blaudzun geinterviewd door gitarist en docent Sander Hop. Na het geven van feedback aan de deelnemers, sluit het Bruiskoor sluit af met een Blaudzunnummer.
En er zijn meer muziekmasters: pianist Klára Würtz heeft alle grote concertzalen van de wereld gezien en strijkt nu neer in het Eemhuis om tien jonge, getalenteerde pianisten naar een hoger niveau te tillen. Herman Rieken, werkzaam bij het Koninklijk Concertgebouworkest, laat jonge slagwerkers de kneepjes van het orkestslagwerk zien.

Beeldend
Op het gebied van beeldend zijn er twee grote namen gevonden: schilder Ina van Zyl gaat zich samen met de deelnemers aan haar masterclass richten op de vraag hoe een persoonlijke inspiratiebron kan worden getransformeerd tot een universeel beeld. Sieraadkunstenaar Marijke Schurink prikkelt in de masterclass deelnemers een portret te versieren met allerlei materialen. Een ontdekkingstocht naar een uniek kunstportret!

Theater
Ook theaterliefhebbers komen aan hun trekken. Acteur Sander de Heer, bekend van vele televisierollen en animatiestemmen, verzorgt een masterclass comedy-acteren. Via het spelen van korte scenes gaan deelnemers op zoek naar het geheim van humor. Musicalster Frédérique Sluyterman van Loo gaat aan de slag met een choreografie en nummer uit Cabaret in. Daar wil je bij zijn!

Dans
Danser Jane Lord, geboren in de VS, is lang verbonden geweest aan Het Nationale Ballet, waar zij vanaf 1990 als eerste soliste danste. Ze geeft een masterclass klassiek ballet: het neusje van de zalm voor balletdansers!

Masters
Tweemaal per jaar nodigt Scholen in de Kunst enkele vooraanstaande kunstenaars uit, die in hun discipline vanwege hun kunst en educatieve gaven inspirerend zijn. Het is een unieke en verdiepende ervaring om mee te maken. De enthousiast ontvangen voorgaande edities hebben laten zien dat Scholen in de Kunst hiermee iets bijzonders biedt.
De masters zijn enorm inspirerend voor iedereen die geïnteresseerd is in dans, muziek, theater of beeldende kunst. Bovendien een unieke ervaring om dicht bij een master te komen.

Datum: vrijdag 15 t/m zondag 17 maart 2019
Plaats: Eemhuis, Eemplein 75, Amersfoort
Aanvang: diverse tijden
Toegang: diverse prijzen
Kaartverkoop en meer info: www.scholenindekunst.nl

Meer berichten