Gerda Oosterdijk en Wilma Laan organiseren een groot evenement voor Amersfoortse Keiengroep.
Gerda Oosterdijk en Wilma Laan organiseren een groot evenement voor Amersfoortse Keiengroep. (Foto: Adriënne Nijssen)

Eerste event Amersfoortse Keiengroep

Wilma Laan is de oprichtster van de Amersfoortse Keiengroep, een vriendinnengroep voor vrouwen uit de omgeving van Amersfoort die het leuk vinden samen iets te organiseren. "Vaak wordt gedacht dat het voor zielige vrouwen is maar dat is echt niet het geval. Het zijn geen vrouwen die zo nodig iets moeten, dat maakt het heel divers," vertelt Wilma.

door Adriënne Nijssen

Amersfoort - De 'Keien', zoals ze zichzelf noemen, organiseerden in september 2018 de eerste keienborrel in het Lieve Vrouwtje. De bedoeling was dat de, inmiddels meer dan 500, leden elkaar beter leerden kennen. Het was een groot succes en er werden meer borrels georganiseerd. Nu wil de groep minstens een keer per jaar van de borrel een groot evenement maken. En dat gaat op 14 maart a.s. gebeuren. Zowel Wilma als Gerda Oosterdijk en Ingrid Kreijne organiseren dit event.

"Ik ben met het idee gekomen," vertelt Gerda. "Het lijkt me fantastisch om tijdens een grotere bijeenkomst als Keien bij elkaar te komen. Ik ben op pad gegaan naar ondernemers die een modeshow wilden. Piece of Love uit de Koestraat wilde graag meewerken. Eigenaresse Renate Dagelet gaat vrouwen uit de groep omtoveren tot heuse modellen. We hebben een prominente Amersfoortse die komt spreken. Uiteraard hebben we in de groep veel ondernemende Keien, er zijn twaalf kramen ter beschikking voor de Keien om hun goederen en diensten aan te bieden. En we hebben twee goede doelen die zichzelf mogen promoten."

Terwijl Wilma de publiciteit doet zorgt Ingrid Kreijne voor het zakelijk gebeuren. "Zij is ook een Kei en heeft al eens eerder een event georganiseerd. Ik ben zelf manager en dan is het best fijn dat je iemand naast je hebt die de coördinatie gaat doen," zegt Gerda.

"En ook andere Keien leveren een bijdrage als dat in hun mogelijkheden past. Zo is er een Kei die naamplaatjes heeft gemaakt," vertelt Wilma. Restaurant Olivia, gevestigd aan het Eemplein heeft voor dit evenement haar medewerking toegezegd. En uiteraard zal Wilma op het eerste event van de Amersfoortse Keiengroep een praatje houden.

Het eerste Keien-event vindt plaats op donderdagavond 14 maart a.s. in het KAdECafé aan het Eemplein. Om 18.30 uur gaat de zaal open en 19.00 uur barst het feest los. Toegang gratis voor Keien. Zij mogen een introducee mee brengen. Wil je naar het feest maar ben je geen Kei, meld je dan aan via de facebookpagina Amersfoortse Keiengroep.

Meer berichten