Filmprogramma De Lieve Vrouw do 28 feb t/m wo 6 mrt

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl.
 

PREMIÈRES

PETERLOO

Regie: Mike Leigh

De nieuwe film van Mike Leigh (‘Vera Drake’) speelt zich af in Manchester 1819 tijdens de industriële revolutie. Wat een vreedzaam protest had moeten worden, liep uit op een van de zwartste bladzijden uit de Britse geschiedenis.

RAY & LIZ

Regie: Richard Billingham

Met wrange humor reconstrueert fotograaf en kunstenaar Richard Billingham zijn jeugd. Vader Raymond is een alcoholist en kettingrokende moeder Liz slaat Ray met haar pumps en legt af en toe een puzzeltje. Deze autobiografische film werd al bekroond in Locarno, Montreal en Thessaloniki.

Vanaf 28 feb te zien op Picl

BLOODY MARIE (16+)

Regie: Guido van Driel

Marie is een striptekenaar die tegenwoordig meer drinkt dan tekent. Dan dwingt een gruwelijk ontnuchterende gebeurtenis haar om het roer om te gooien. Met mooie bijrollen voor o.a. Mark Rietman, Leny Breederveld en Aart Staartjes.

MINDING THE GAP

Regie: Bing Liu

Ruim twaalf jaar filmde dit grote Amerikaanse filmtalent zichzelf en zijn twee beste vrienden. Het leverde een bijzondere en onvergetelijke coming-of age film op.

Vanaf 28 feb te zien op Picl

OSCARFILMS

Onderstaande Oscarfavorieten zijn slechts een paar keer bij ons te zien;

A STAR IS BORN

Regie: Bradley Cooper

Remake van een tragisch liefdesverhaal vol originele muziek met Lady Gaga en Bradley Cooper. Winnaar Oscar, Beste Originele Nummer voor ‘Shallow’.

BOHEMIAN RHAPSODY

Regie: Bryan Singer

Verpletterende film over Queen, hun legendarische muziek en de uitzonderlijke Freddie Mercury. Winnaar 4 Oscars, waaronder Beste Acteur voor Rami Malek.

SPECIALS

GASTVERTONING

THE FELLOWSHIP – UITVERKOCHT!

Regie: Sven Jansen

Deze unieke satire van Nederlandse bodem is een compacte en allesomvattende knipoog naar hedendaagse popcultuur. Het is een vrolijke mix tussen 'The Lord of the Rings' en 'Monty Python', vol absurdisme, droge humor, referenties en zelfspot.

KLASSIEKER

ZO 3 MRT 21:15 UUR

VIVE L’AMOUR (1994)

Regie: Tsai Ming-liang

Twee mannen en een vrouw in een miljoenenstad, op zoek naar liefde, aandacht en seks. Meer synopsis had Tsai Ming-liang niet nodig voor zijn portret van drie Taiwanese lost souls. Winnaar Gouden Leeuw in Venetië.

THE ROYAL BALLET

WO 6 MRT 12:00 UUR

DON QUIXOTE – ENCORE

Regie: Carlos Acosta & Marius Petipa

Liefde en vriendschap triomferen in Carlos Acosta’s bruisende productie van dit duizelingwekkende ballet.

GEPROLONGEERD

RETROSPEKT

Regie: Esther Rots

Dit psychologische drama vertelt op fragmentarische wijze het verhaal van Mette. Haar leven verandert drastisch als ze tegen beter weten in een vriendin, die slachtoffer is van huiselijk geweld, in haar eigen huis opvangt. Van Gouden Kalf-winnaar Esther Rots.

Ook te zien op Picl

ROMA

Regie: Alfonso Cuarón
Cuarón is misschien wel de beste nog-levende regisseur. Gun jezelf daarom 'Roma' op het grote doek in De Lieve Vrouw. Geloof ons, daar krijg je geen spijt van. Winnaar BAFTA – Beste Buitenlandse Film én Oscar Beste niet-Engelstalige Film.

AT ETERNITY’S GATE

Regie: Julian Schnabel

Regisseur Julian Schnabel verkent de worsteling van Van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar. Willem Dafoe won voor zijn overtuigende rol de award voor beste acteur tijdens het filmfestival in Venetië.


GREEN BOOK
Regie: Peter Farrelly

Deze Golden Globe én Oscarwinnaar (Beste Film) vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

CAPHARNAÜM
Regie: Nadine Labaki

Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Omdat ze me leven hebben gegeven." Als oudste kind van het gezin moet Zain van 12 werken. Hij loopt weg en gaat op een ongelooflijke reis.

WERK OHNE AUTOR
Regie: Florian Henckel von Donnersmarck

Kunstenaar Kurt ontsnapt uit Oost-Duitsland, maar lijdt nog steeds door zijn jeugd onder de nazi's. In deze film van de regisseur van 'Das Leben der Anderen' komen liefde, haat, macht, kunst, geschiedenis en politiek samen.

THE FAVOURITE
Regie: Yorgos Lanthimos

Olivia Colman won een Golden Globe én een Oscar voor haar vertolking van de labiele 'queen Anne' in dit kostuumdrama vol zwarte humor. Rachel Weisz en Emma Stone vullen de sterrencast van deze Oscar-winnende film verder aan.

DOUBLES VIES
Regie: Olivier Assayas

In het Parijse uitgeverscircuit groeit het een uitgever en een schrijver boven het hoofd terwijl ze moeten leren leven met hun midlifecrisis, de veranderende industrie nieuwe technologie en hun vrouwen. Met Juliette Binoche en Guillaume Canet.


IF BEALE STREET COULD TALK
Regie: Barry Jenkins

Een ontroerend liefdesverhaal van de maker van Oscarwinnaar ‘Moonlight’, gesitueerd in het Harlem van de jaren 70. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. Winnaar Oscar Beste Vrouwelijke Bijrol voor Regina King.

DOCUMENTAIRES

TEA WITH THE DAMES

Regie: Roger Michell

Outrageously funny! Vier acteerlegendes waaronder Maggie Smith en Judi Dench komen af en toe samen om bij te praten, te lachen en te roddelen. De regisseur van ‘Notting Hill’ maakte een supergrappige docu van dit onderonsje.

Ook te zien op Picl

SCHAPENHELD

Regie: Ton van Zantvoort

Stijn is een vrijgevochten Brabantse schaapsherder, maar zijn idealen botsen met de realiteit van de moderne ondernemer. Deze filmische documentaire gooide hoge ogen op het IDFA.

Ook te zien op Picl

FREE SOLO
Regie: Jimmy Chin

Oscarwinnaar Beste Lange Documentaire. Alex Honnold wil freestyle de hoogste rotswand van de wereld beklimmen. Eén klein foutje is dodelijk. Deze documentaire is gefilmd door zijn vrienden, die toevallig de beste bergfilmregisseurs ter wereld zijn.

DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL

Regie: Jan Snoerwang

In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

JEUGD

MAYA: DE HONINGSPELEN (AL)

Regie: Noel Cleary, Sergio Delfino

Het vrolijke en nieuwsgierige bijtje Maya beleeft met Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes een spannend avontuur. Ze zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen.

ERNEST & CELESTINE WINTERPRET (AL)

Regie: Julien Chheng

Met vier superlieve verhaaltjes nemen de grote beer Ernest en het weesmuisje Celestine je mee in een prachtige winterwereld. Gebaseerd op de prentenboeken van de wereldberoemde Gabrielle Vincent. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Ook te zien op Picl

Meer berichten