Carnavalsweekend in 't Zandkruuersgat

Amersfoort - Voor de 43ste keer organiseert carnavalsstichting de Eemschuumers de carnavalsoptocht in Hoogland. Dit jaar vindt de optocht plaats op zondag 3 maart. Prins Jeff staat dit seizoen aan het roer van het carnavaleske dorp 't Zandkruuersgat (ook wel bekend als Hoogland) met als motto 'Carnaval is één groot spel'.

In Hoogland wordt elk jaar tijdens carnaval alles uit de kast gehaald. Straten worden versierd, spetterende grote en kleine wagens gebouwd en de mooiste outfits worden bij elkaar gezocht. De optocht is misschien wel het hoogtepunt van het carnavalsweekend met al die enthousiaste deelnemers. Ieder jaar trekt de optocht ruim tienduizenden toeschouwers, die vaak van heinde en verre komen. En dat is niet voor niets, want ook dit jaar doen er weer tegen de vijftig deelnemers mee aan de optocht. Mocht u willen komen kijken, dan is het goed om te weten dat de optocht start om 13.00 uur op de hoek Molenweg-Hamseweg in Hoogland. Vanaf hier volgt de optocht de Hamseweg, Zevenhuizerstraat, Esdoornlaan, Acacialaan, Plataanweg, Zevenhuizerstraat en de Kerklaan. Het eindpunt is bij de St. Martinuskerk. Aansluitend is er voor donateurs en optochtdeelnemers groot feest in 't Zottenhok en wordt op aangeven van een onafhankelijke jury de prijzen aan de deelnemers uitgereikt.

Daarnaast ontploft Het Zottenhok (de residentie van de Eemschuumers) het eerste weekend van maart van de gezellige carnavalsfeesten. Op de vrijdagavond 1 maart zorgt de Jongerenraad voor een reis door te tijd met een tijdmachine inclusief een optreden van de Jongerenraad zelf! Op zaterdagavond zit de sfeer er vast en zeker al lekker in tijdens het Groot Carnaval. Trek je gekste outfit uit de kast, denk aan Juf Ank, Trump of Pino van Sesamstraat, en stap in de polonaise!
Prins Jeff, Adjudant Mark en Adjudant Bryan vergeten natuurlijk de allerkleinsten niet. Op maandagmiddag komen zij gezellig polonaise lopen en dansjes maken met de kinderen. Ook neemt de Prins alle tekeningen in ontvangst en zal er een prijs zijn voor wie het mooist verkleed is.

Overdag gaat er voor de echte die-hards een bus naar Achterveld om de dag daarna af te sluiten met Vieze Jack in 't Zottenhok. Om elf over elf breien we er een einde aan, zodat iedereen kan genieten van een goede nachtrust. De dinsdagavond wordt traditioneel afgesloten met het Prinsenmaal. Traditiegetrouw lekker bunkeren met alle die-hard carnavalvierders en vrienden, familie en andere fans van onze Prins. Even een rustmomentje, om daarna met een goed gevulde buik in gestrekte polonaise nog één keer door te zakken tot twaalf uur tijdens het Doordouwersbal. Dit klinkt onze Prins Jeff allemaal als één grote jackpot. Hij staat dus ook al te popelen om aan dit weekend te beginnen, maar eerst moet 'ie nog een paar nachtjes slapen voor het zover is.

Alle activiteiten vinden plaats in 't Zottenhok (Partycentrum Concordia) op de hoek van de Kerklaan/Zevenhuizerstraat te Hoogland. Kaarten zijn te koop bij Bruna Hoogland. Tijdens de evenementen wordt geen alcohol onder de 18 jaar geschonken en is legitimatie plus feestkleding verplicht! Voor iedereen die nog geen 18 is, check deze website: www.18mintocherin.nl. Voor meer informatie over de optocht, de avonden, en nog veel meer kunt u kijken op onze website: www.eemschuumers.nl.

Meer berichten