De Algemene Boekhandel start crowdfundingactie

Amersfoort - De Algemene Boekhandel aan de Leusderweg wil in het najaar grootschalig verbouwen. De totale kosten voor de verbouwing bedragen circa 150.000 euro. Eigenaar Hans de Sain kan de kosten niet geheel zelf opbrengen en geeft daarom obligaties uit.

Onlangs stuurde hij een e-mail aan ruim 1000 adressen: mensen en klanten die geregeld de nieuwsbrief met activiteiten van de boekhandel ontvangen.

De boekhandel geeft obligaties van 250, 500, 1000 en 2000 euro uit in de hoop daarmee 100.000 euro op te halen. Aan de deelnemers betaalt hij een rente van twee procent. Behalve in geld kan de rente ook uitgekeerd worden in de vorm van boeken, cd’s of kantoorartikelen. Na drie jaar wil hij middels loting beginnen met terugbetaling van de obligaties. Binnen acht jaar verwacht hij alles afgelost te hebben.

Met de verbouwing wil De Sain de 60 jaar oude boekhandel opfrissen. Voor het laatst werd het pand 25 jaar geleden onder handen genomen. Er komen een nieuwe vloer, een nieuw plafond en andere verlichting. Daarnaast krijgt de winkel, rechts van de ingang, een koffiehoek met een leestafel. De oppervlakte blijft met ongeveer 450 vierkante meter gelijk.

Meer berichten