Een volwassen olifant poept per dag zo'n anderhalve kruiwagen vol.
Een volwassen olifant poept per dag zo'n anderhalve kruiwagen vol. (Foto: DierenPark Amersfoort)

Kinderen steken neus in de olifantenpoep

Zeven kinderen staken deze week hun neus in de olifantenpoep samen met de dierenarts van DierenPark Amersfoort. Olifantenpoep is een stuk nuttiger dan je denkt en daar leren de kinderen alles over, vertelt dierenarts Willem-jan Kitslaar. Poep is een belangrijk thema, daarom staat de hele voorjaarsvakantie nog in het teken van Poep ZOO.

Amersfoort - De dierenarts van de Amersfoortse dierentuin gaf de kinderen een speciale tour in het buitenverblijf van de olifanten. Een kleine voorjaarsschoonmaak was nodig, want een volwassen olifant poept per dag zon anderhalve kruiwagen vol, legt Willem-jan uit. Olifantenpoep is eigenlijk heel nuttig: je kunt hiermee vuur aansteken, je planten laten groeien en zelfs energie opwekken.

De dierenarts zelf zit bijna dagelijks met zijn neus in de poep. ''In mijn laboratorium onderzoek ik via de ontlasting hoe gezond de dieren zijn. Wekelijks krijg ik zon vijf tot tien poepmonsters van de dieren binnen en daar kan ik heel veel informatie uit halen'', aldus Willem-jan. Poep is dus veel meer dan die stinkende hoop die je snel door het toilet spoelt.

Poep ZOO is nog tot en met 3 maart te bezoeken in DierenPark Amersfoort.

Meer berichten