Vuelta dwars door de regio Eemland

Amersfoort - De Ronde van Spanje oftewel de Vuelta gaat in 2020 door Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Leusden, Amersfoort en Soest. Dat is woensdagmiddag bekendgemaakt tijdens de presentatie in Breda.

De tweede etappe, waarschijnlijk op een zaterdag, begint in Den Bosch en de finish is in Utrecht. Daarbij gaat het peloton bij Rhenen de provincie Utrecht binnen, om vandaar over de Heuvelrug via Renswoude en Scherpenzeel, Woudenberg, Amerongse Berg, Leusden, Amersfoort, Soest/Soesterberg, Zeist en De Bilt naar Utrecht te rijden. Het precieze parcours is nog niet bekend: de Vuelta wil graag langs het Nationaal Militair Museum en over de voormalige startbaan van Vliegbasis Soesterberg, maar of dat lukt is nog niet zeker vanwege de broedperiode van veel vogels. De finish van de etappe ligt na 183 kilometer op het Utrecht Science Park. De data zijn nog niet bekend omdat de organisatie rekening houdt met de Olympische Zomerspelen in Tokio.

De ploegentijdrit van de Ronde van Spanje, een dag eerder, gaat door alle wijken van Utrecht. Het parcours is 23.7 kilometer lang. Start en finish is in de buurt van het Jaarbeursplein.

Meer berichten