Filmprogramma De Lieve Vrouw do 21 t/m wo 27 februari

PREMIÈRES & NIEUW

TEA WITH THE DAMES

Regie: Roger Michell

Outrageously funny! Vier acteerlegendes waaronder Maggie Smith en Judi Dench komen af en toe samen om bij te praten, te lachen en te roddelen. De regisseur van 'Notting Hill' maakte een supergrappige docu van dit onderonsje.

Vanaf 21 feb ook te zien op Picl

Op za 23 en zo 24 feb met korte voorfilm; de docu 'Keetschoppers'

RETROSPEKT

Regie: Esther Rots

Dit psychologische drama vertelt op fragmentarische wijze het verhaal van Mette. Haar leven verandert drastisch als ze tegen beter weten in een vriendin, die slachtoffer is van huiselijk geweld, in haar eigen huis opvangt. Van Gouden Kalf-winnaar Esther Rots.

Vanaf 21 feb ook te zien op Picl

SCHAPENHELD

Regie: Ton van Zantvoort

Stijn is een vrijgevochten Brabantse schaapsherder, maar zijn idealen botsen met de realiteit van de moderne ondernemer. Deze filmische documentaire gooide hoge ogen op het IDFA.

Vanaf 21 feb ook te zien op Picl

OSCARFILMS

Onderstaande Oscarfavorieten zijn slechts een paar keer bij ons te zien;

A STAR IS BORN

Regie: Bradley Cooper

Remake van een tragisch liefdesverhaal vol originele muziek met Lady Gaga en Bradley Cooper. Genomineerd voor maar liefst 8 Oscars, waaronder Beste Film en Beste Mannelijke en Vrouwelijke Hoofdrol.

BOHEMIAN RHAPSODY

Regie: Bryan Singer

Verpletterende film over Queen, hun legendarische muziek en de uitzonderlijke Freddie Mercury. Genomineerd voor 5 Oscars en winnaar twee Golden Globes (Beste Film en Beste Acteur).


SPECIALS

REBELS OF THE NEON GOD (1992)

Regie: Tsai Ming-liang

Tsai Ming-liangs eerste lange speelfilm is een soms ironische schets van een jongensvriendschap in een metropool. Dit is één van de drie digitaal gerestaureerde moderne klassiekers van de Taiwanese grootmeester.

Ook te zien op Picl

GEPROLONGEERD

ROMA

Regie: Alfonso Cuarón
Cuarón is misschien wel de beste nog-levende regisseur. Gun jezelf daarom 'Roma' op het grote doek in De Lieve Vrouw. Geloof ons, daar krijg je geen spijt van. Winnaar BAFTA – beste buitenlandse film

AT ETERNITY'S GATE

Regie: Julian Schnabel

Regisseur Julian Schnabel verkent de worsteling van Van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar. Willem Dafoe won voor zijn overtuigende rol de award voor beste acteur tijdens het filmfestival in Venetië.

UN AMOUR IMPOSSIBLE

Regie: Catherine Corsini

In het Frankrijk van de jaren '50 raakt Rachel zwanger van Philippe. Pas na tien jaar wil hij zijn dochter erkennen en opvoeden. Dat heeft ingrijpende gevolgen. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Christine Angot.


GREEN BOOK
Regie: Peter Farrelly
Deze Golden Globe winnaar vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

CAPHARNAÜM
Regie: Nadine Labaki
Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Omdat ze me leven hebben gegeven." Als oudste kind van het gezin moet Zain van 12 werken. Hij loopt weg en gaat op een ongelooflijke reis.

CLIMAX

Regie: Gaspar Noé

Een feest loopt volledig uit de hand als de sangria vermengt wordt met LSD. Deze uitzinnige filmische trip heeft een cast professionele dansers en een hypnotiserende soundtrack (o.a. Daft Punk, Aphex Twin).

COLD WAR

Regie: Pawel Pawlikowski

Een rokerig liefdesverhaal in film-noir-stijl dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het naoorlogse Europa. Met deze film, muzikaal fantastisch en een feest voor het oog, won Pawel Pawlikowski de prijs voor beste regisseur in Cannes.

WERK OHNE AUTOR
Regie: Florian Henckel von Donnersmarck
Kunstenaar Kurt ontsnapt uit Oost-Duitsland, maar lijdt nog steeds door zijn jeugd onder de nazi's. In deze film van de regisseur van 'Das Leben der Anderen' komen liefde, haat, macht, kunst, geschiedenis en politiek samen.

THE FAVOURITE
Regie: Yorgos Lanthimos
Met maar liefst vier nominaties is 'The Favourite' één van de grote kanshebbers bij de Golden Globes. Een sterrencast (Olivia Colman, Rachel Weisz én Emma Stone), een goed verhaal en zwarte humor...

THE WIFE

Regie: Björn Runge

In dit drama speelt Glenn Close een ijzersterke rol als Joan. Veertig jaar lang offerde ze haar talenten, dromen en ambities op voor de literaire carrière van haar charismatische en narcistische man. Nu is ze het zat.

DOUBLES VIES
Regie: Olivier Assayas

In het Parijse uitgeverscircuit groeit het een uitgever en een schrijver boven het hoofd terwijl ze moeten leren leven met hun midlifecrisis, de veranderende industrie nieuwe technologie en hun vrouwen. Met Juliette Binoche en Guillaume Canet.


IF BEALE STREET COULD TALK
Regie: Barry Jenkins

Een ontroerend liefdesverhaal van de maker van Oscarwinnaar 'Moonlight', gesitueerd in het Harlem van de jaren 70. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin.

DOCUMENTAIRES

GOEDE BUREN
Regie: Stella van Voorst van Beest
De documentaire 'Goede Buren' is als het leven zelf, soms pijnlijk en ongemakkelijk, maar ook luchthartig en absurd, zelfs op momenten van diepe tragiek. Publieksfavoriet bij het IDFA.

Ook te zien op Picl

HET WONDER VAN LE PETIT PRINCE

Regie: Marjoleine Boonstra

Na de Bijbel is 'Le Petit Prince' het meest vertaalde boek ter wereld; het verscheen in meer dan 375 talen. Kunstenaar en filmmaker Marjoleine Boonstra bezoekt de vertalers van dit kleine meesterwerk.

FREE SOLO
Regie: Jimmy Chin
Alex Honnold wil freestyle de hoogste rotswand van de wereld beklimmen. Eén klein foutje is dodelijk. Deze documentaire is gefilmd door zijn vrienden, die toevallig de beste bergfilmregisseurs ter wereld zijn.

DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL

Regie: Jan Snoerwang

In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.


JEUGD

MAYA: DE HONINGSPELEN (AL)

Regie: Noel Cleary, Sergio Delfino

Het vrolijke en nieuwsgierige bijtje Maya beleeft met Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes een spannend avontuur. Ze zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen.

ERNEST & CELESTINE WINTERPRET (AL)

Regie: Julien Chheng

Met vier superlieve verhaaltjes nemen de grote beer Ernest en het weesmuisje Celestine je mee in een prachtige winterwereld. Gebaseerd op de prentenboeken van de wereldberoemde Gabrielle Vincent. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Ook te zien op Picl

Meer berichten