Ishi komt op een mooie zomerdag in 1911 ineens de 20ste eeuw binnen gewandeld.
Ishi komt op een mooie zomerdag in 1911 ineens de 20ste eeuw binnen gewandeld. (Foto: Joris van Bennekom)

Lezersactie: win entreekaarten voor Ishi

Amersfoort - Win entreekaarten voor 'Ishi, Indianenwijsheid voor de 21e eeuw' (8+), vrijdag 1 maart vanaf 14.30 uur in De Lieve Vrouw.

Stel je eens voor: je bent de allerlaatste overlevende van je volk. Al jaren woon je verborgen in de wildernis. Maar ook daar dringt het geweld van de moderne tijd door. Uiteindelijk lukt het je niet meer om te leven volgens de Weg van je voorvaderen. Je bent helemaal alleen. Wat doe je dan? Ishi komt op een mooie zomerdag in 1911 ineens de 20ste eeuw binnen gewandeld. Uitgehongerd en met zijn laatste krachten. Hij is meteen een bezienswaardigheid en wordt overal uitgenodigd. Want Ishi weet precies hoe je de beste pijl en boog kunt maken, hoe je onhoorbaar door een bos kunt lopen of hoe je op een meter van een hert kunt komen zonder dat het wegloopt.

'Ishi' is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat ook nu nog enorm tot de verbeelding spreekt. Over omgaan met elkaar en omgaan met de wereld om je heen. Monique Corvers schreef een filosofische en tegelijk lichtvoetige tekst. Singer-songwriter Jasmin Dias Godoy Maia maakte er prachtige liedjes met Braziliaanse invloeden bij.

De Lieve Vrouw geeft twee sets van twee entreekaarten weg voor deze voorstelling. Winnen? Stuur voor maandag 25 februari een mailtje naar geerteke@lievevrouw.nl. Winnaars krijgen bericht.

Meer berichten