Logo amersfoortnu.nl

Actrice leent haar stem

AMERSFOORT - De stem van Willeke van Ammelrooy klinkt binnenkort op het Russisch Ereveld in Leusden. De actrice gaat het levensverhaal verwoorden van Dali Asanisjvili. Dat hebben de makers van de luistervoorstelling bekendgemaakt.

De aangrijpende en wonderlijke geschiedenis van Dali is een van de hoofdonderwerpen bij de theatrale audiotour die begin maart op het Russisch Ereveld te zien en horen is. Van Ammelrooy: ''Licht maakt het mogelijk om dichter bij onbekende soldaten te komen. Via dit audio-theater krijgen ze de eer die ze toekomt.''

Tijdens Licht loopt het publiek na zonsondergang op en rond het Russisch Ereveld in Leusden, waar 865 Sovjetsoldaten zijn begraven. Via een koptelefoon klinken verhalen die schuilen achter deze oorlogsgraven, gebaseerd op de jarenlange zoektocht van journalist en onderzoeker Remco Reiding naar hun nabestaanden. Op donderdagavond 28 februari is er een pre-première voor genodigden. De première volgt op zaterdagavond 2 maart. Aanmelden kan via: lichtopereveld.eu.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten