Filmprogramma De Lieve Vrouw van 7 t/m 13 februari

Het complete filmprogramma is te vinden op www.lievevrouw.nl.

PREMIÈRES

HET WONDER VAN LE PETIT PRINCE
Regie: Marjoleine Boonstra
Na de Bijbel is ‘Le Petit Prince’ het meest vertaalde boek ter wereld; het verscheen in meer dan 375 talen. Kunstenaar en filmmaker Marjoleine Boonstra bezoekt de vertalers van dit kleine meesterwerk.

AT ETERNITY’S GATE
Regie: Julian Schnabel
Regisseur Julian Schnabel verkent de worsteling van Van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar. Willem Dafoe won voor zijn overtuigende rol de award voor beste acteur tijdens het filmfestival in Venetië.

UN AMOUR IMPOSSIBLE
Regie: Catherine Corsini
In het Frankrijk van de jaren ‘50 raakt Rachel zwanger van Philippe. Pas na tien jaar wil hij zijn dochter erkennen en opvoeden. Dat heeft ingrijpende gevolgen. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Christine Angot.

MAYA: DE HONINGSPELEN (AL)
Regie: Noel Cleary, Sergio Delfino
Het vrolijke en nieuwsgierige bijtje Maya beleeft met Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes een spannend avontuur. Ze zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen.


SPECIALS

VIVA L'ITALIA

ZA 9 FEB 12:50 UUR
DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL
In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

THE ROYAL OPERA

DI 12 FEB 12:00 UUR
LA TRAVIATA - ENCORE
Richard Eyres oogstrelende enscenering biedt de perfecte setting voor Verdi’s opera over een courtisane die alles opoffert voor de liefde. Met onder meer Plácido Domingo.

MOVIES THAT MATTER

MA 11 FEB 19:15 UUR
WELCOME TO SODOM
Waar blijft je weggegooide telefoon of computer als je een nieuwe hebt gekocht? Deze prachtig geschoten docu vertelt de persoonlijke verhalen van verschillende mensen die in Ghana op een gigantische stortplaats voor elektronisch afval wonen.
Engels ondertiteld

THE BEST OF IDFA 2018 ON TOUR

DI 12 FEB VANAF 12:30 UUR
LOS REYES, DON’T BE A DICK ABOUT IT, DE MAN DIE ACHTER DE HORIZON KEEK EN ISLAND OF THE HUNGRY GHOSTS
Wij serveren een selectie van vier van de mooiste, door jury en publiek gewaardeerde, hoopvolle en inspirerende IDFA documentaires. Ook te boeken als luncharrangement. Laat je verrassen!

KLASSIEKER

ZO 10 FEB 19:00 UUR
VIVE L’AMOUR (1994)
Regie: Tsai Ming-liang
Twee mannen en een vrouw in een miljoenenstad, op zoek naar liefde, aandacht en seks. Meer synopsis had Tsai Ming-liang niet nodig voor zijn portret van drie Taiwanese lost souls. Winnaar Gouden Leeuw in Venetië.

NOG STEEDS TE ZIEN

GREEN BOOK
Regie: Peter Farrelly
Deze Golden Globe winnaar vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

CAPHARNAÜM
Regie: Nadine Labaki
Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Omdat ze me leven hebben gegeven." Als oudste kind van het gezin moet Zain van 12 werken. Hij loopt weg en gaat op een ongelooflijke reis.

CLIMAX
Regie: Gaspar Noé
Een feest loopt volledig uit de hand als de sangria vermengt wordt met LSD. Deze uitzinnige filmische trip heeft een cast professionele dansers en een hypnotiserende soundtrack (o.a. Daft Punk, Aphex Twin).

ERNEST & CELESTINE WINTERPRET (AL)
Regie: Julien Chheng
Met vier superlieve verhaaltjes nemen de grote beer Ernest en het weesmuisje Celestine je mee in een prachtige winterwereld. Gebaseerd op de prentenboeken van de wereldberoemde Gabrielle Vincent. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

WERK OHNE AUTOR
Regie: Florian Henckel von Donnersmarck
Kunstenaar Kurt ontsnapt uit Oost-Duitsland, maar lijdt nog steeds door zijn jeugd onder de nazi's. In deze film van de regisseur van 'Das Leben der Anderen' komen liefde, haat, macht, kunst, geschiedenis en politiek samen.

STAN & OLLIE
Regie: Jon S. Baird
Het hartverwarmende, waargebeurde verhaal over wat de spectaculaire afscheidstournee had moeten worden van ’s werelds bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Stan & Ollie worden gespeeld door Steve Coogan en John C. Reilly.

THE FAVOURITE
Regie: Yorgos Lanthimos
Met maar liefst vier nominaties is ‘The Favourite’ één van de grote kanshebbers bij de Golden Globes. Een sterrencast (Olivia Colman, Rachel Weisz én Emma Stone), een goed verhaal en zwarte humor...

COLD WAR
Regie: Pawel Pawlikowski
Een rokerig liefdesverhaal in film-noir-stijl dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het naoorlogse Europa. Met deze film, muzikaal fantastisch en een feest voor het oog, won Pawel Pawlikowski de prijs voor beste regisseur in Cannes.

THE WIFE
Regie: Björn Runge
In dit drama speelt Glenn Close een ijzersterke rol als Joan. Veertig jaar lang offerde ze haar talenten, dromen en ambities op voor de literaire carrière van haar charismatische en narcistische man. Nu is ze het zat.

DOCUMENTAIRES

KABUL, CITY IN THE WIND
Regie: Aboozar Amini
Deze documentaire volgt afwisselend chauffeur Abas die zijn gammele bus door de chaos van het door aanslagen getroffen Kabul stuurt en de twee broertjes Afshin en Benjamin die in de grauwe, stoffige stad wonen.

DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL
Regie: Jan Snoerwang
In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

BUDDY
Regie: Heddy Honigmann
"Zonder Mister waren we nu waarschijnlijk niet meer samen", aldus zijn baasje. In deze docu van Heddy Honigmann worden zes bijzondere honden geportretteerd. Ze helpen hun baasjes in het leven dat niet altijd makkelijk is.

FREE SOLO
Regie: Jimmy Chin
Alex Honnold wil freestyle de hoogste rotswand van de wereld beklimmen. Eén klein foutje is dodelijk. Deze documentaire is gefilmd door zijn vrienden, die toevallig de beste bergfilmregisseurs ter wereld zijn.

Meer berichten