Thomas den Oude, bewoner van de binnenstad, vrijwilliger voor de website van de wijken Kruiskamp en De Koppel.
Thomas den Oude, bewoner van de binnenstad, vrijwilliger voor de website van de wijken Kruiskamp en De Koppel. (Foto: Marian Vreugdenhil)

'Website voor Kruiskamp en De Koppel'

De wijkwebsite voor Kruiskamp en De Koppel mag er zijn. Vrijwilligers werken aan het plaatsen van de informatie. Die bestaat uit verhalen over de wijk, activiteiten die gaan plaatsvinden en ideeën van bewoners. De nieuwe website wil bewoners verbinden.

door Marian Vreugdenhil

Amersfoort - Het initiatief komt vanuit de bewoners zelf, uit de wijken Kruiskamp, De Koppel en een klein stukje binnenstad, namelijk de huizen rondom de Kamp. "Dat vloeit een beetje over", vertelt Thomas den Oude die daar zelf ook woont met zijn gezin. Vlakbij de Stier dus. "Dit deel van de stad geeft mij een buurtgevoel. Wij doen de dagelijkse boodschappen in de winkels rondom het Neptunusplein en aan de Kamp. De stad binnen de poorten zie ik meer als gebied om uit te gaan."
De nieuwe website is laagdrempelig en toegankelijk en ziet er volgens Thomas heel netjes uit. Straks zijn er onder meer verhalen te lezen over ondernemers die al jaren in dit deel van de stad gevestigd zijn. Misschien is een historische rubriek met oude ansichtkaarten ook mogelijk. Ongeveer tien vrijwilligers zetten zich in voor dit initiatief, meest bewoners die al betrokken zijn bij een andere activiteit in een van de wijken, vertelt Thomas. "Wie zelf een mooi verhaal heeft, een bijzondere foto of een heerlijk recept, kan die vanaf 14 februari op de website plaatsen. Maar ook kan iemand zijn plan delen voor een buurtfeest. Goed mogelijk dat andere bewoners mee willen doen als vrijwilliger of dat iemand met een goed idee komt."
Volgende week donderdag op Valentijnsdag, 14 februari, vindt om 14.00 uur de officiële lancering plaats van de website met als motto Hart voor de Wijk. Locoburgemeester en wethouder Kees Kraanen verricht de openingshandeling. Iedereen is welkom bij deze feestelijke start met koffie en gebak in 'Bij Bosshardt' aan het Neptunusplein.
Thomas weet niet precies hoeveel tijd hij als hoofdredacteur investeert in dit wijkproject. "Geen idee", zegt hij, "maar dat doet er niet zoveel toe. Ik heb er heel veel lol in en ik krijg er nieuwe energie door."

Indebuurt033 coördineert het welzijnswerk in Amersfoort. In de serie 'Wijk in beweging' maandelijks aandacht voor een activiteit in een van de wijken. Deze keer de start van de website voor de wijken Kruiskamp en De Koppel, gefaciliteerd door Indebuurt033. Thomas den Oude is als hoofdredacteur actief voor de website www.hallokruiskampkoppel.nl die vanaf 14 februari in de lucht is. Het informatieadres info@hallokruiskampkoppel.nl is nu al bereikbaar. Nieuwe vrijwilligers graag aanmelden op dit adres.

Meer berichten