Films in De Lieve Vrouw van donderdag 31 januari t/m woensdag 6 februari

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl.

PREMIÈRES

GREEN BOOK
Regie: Peter Farrelly
Deze Golden Globe winnaar vertelt het hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali uit 'Moonlight') en zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen). Samen reizen ze in 1962 door het racistische zuiden van Amerika.

CAPHARNAÜM
Regie: Nadine Labaki
Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Omdat ze me leven hebben gegeven." Als oudste kind van het gezin moet Zain van 12 werken. Hij loopt weg en gaat op een ongelooflijke reis.

CLIMAX

Regie: Gaspar Noé

Een feest loopt volledig uit de hand als de sangria vermengt wordt met LSD. Deze uitzinnige filmische trip heeft een cast professionele dansers en een hypnotiserende soundtrack (o.a. Daft Punk, Aphex Twin).

ERNEST & CELESTINE WINTERPRET (AL)

Regie: Julien Chheng

Met vier superlieve verhaaltjes nemen de grote beer Ernest en het weesmuisje Celestine je mee in een prachtige winterwereld. Gebaseerd op de prentenboeken van de wereldberoemde Gabrielle Vincent. Voor kinderen vanaf 3 jaar.


SPECIALS

VIVA L'ITALIA

DO 31 JAN 19.00 UUR

IO E TE (2012)
Regie: Bernardo Bertolucci
Deze ontroerende film gaat over twee jonge mensen die hunkeren naar acceptatie, maar bang zijn zichzelf te verliezen. Bertolucci (‘Novecento’, ‘The Last Emperor’) baseerde de film op de gelijknamige bestseller van Niccolò Ammaniti.


THE BEST OF IDFA 2018 ON TOUR

ZA 2 FEB 12.30 UUR

LOS REYES, DON’T BE A DICK ABOUT IT, DE MAN DIE ACHTER DE HORIZON KEEK EN ISLAND OF THE HUNGRY GHOSTS

Wij serveren een selectie van vier van de mooiste, door jury en publiek gewaardeerde, hoopvolle en inspirerende IDFA documentaires. Ook te boeken als luncharrangement. Laat je verrassen!

GAY

ZO 3 FEB 21.00 UUR

HARD PAINT
Regie: Filipe Matzembache
De Braziliaanse Pedro verdient als 'NeonBoy' zijn geld door zich dansend voor de webcam sensueel in te smeren met bodypaint. Op een dag ziet hij dat 'Boy25' hem imiteert. Er volgt een ontmoeting die zijn leven verandert...

KLASSIEKER

ZO 3 FEB 18.50 UUR

REBELS OF THE NEON GOD (1992)
Regie: Tsai Ming-liang
Tsai Ming-liangs eerste lange speelfilm is een soms ironische schets van een jongensvriendschap in een metropool. Dit is één van de drie digitaal gerestaureerde moderne klassiekers van de Taiwanese grootmeester.
GEPROLONGEERD

WERK OHNE AUTOR
Regie: Florian Henckel von Donnersmarck
Kunstenaar Kurt ontsnapt uit Oost-Duitsland, maar lijdt nog steeds door zijn jeugd onder de nazi's. In deze film van de regisseur van 'Das Leben der Anderen' komen liefde, haat, macht, kunst, geschiedenis en politiek samen.

BLAZE
Regie: Ethan Hawke
Een muzikaal en liefdevol eerbetoon van regisseur Ethan Hawke aan Blaze Foley; een haast vergeten countryheld.

DAS SCHWEIGENDE KLASSENZIMMER
Regie: Lars Kraume
Waargebeurd verhaal over een scholierenprotest in de DDR tegen het neerslaan van de Hongaarse revolutie door Sovjet-troepen in 1956. Soms is stilte het luidste protest.

STAN & OLLIE
Regie: Jon S. Baird
Het hartverwarmende, waargebeurde verhaal over wat de spectaculaire afscheidstournee had moeten worden van ’s werelds bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Stan & Ollie worden gespeeld door Steve Coogan en John C. Reilly.

THE FAVOURITE
Regie: Yorgos Lanthimos
Met maar liefst vier nominaties is ‘The Favourite’ één van de grote kanshebbers bij de Golden Globes. Een sterrencast (Olivia Colman, Rachel Weisz én Emma Stone), een goed verhaal en zwarte humor...

SHOPLIFTERS        

Regie: Hirokazu Koreeda

Een Japans gezin vol kleine criminelen neemt een jong meisje op en redt haar van verwaarlozing door haar ouders. Ze zijn gelukkig tot een onvoorzien voorval verborgen geheimen onthult. Winnaar Gouden Palm in Cannes.

COLD WAR                

Regie: Pawel Pawlikowski

Een rokerig liefdesverhaal in film-noir-stijl dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het naoorlogse Europa. Met deze film, muzikaal fantastisch en een feest voor het oog, won Pawel Pawlikowski de prijs voor beste regisseur in Cannes.

THE WIFE                

Regie: Björn Runge

In dit drama speelt Glenn Close een ijzersterke rol als Joan. Veertig jaar lang offerde ze haar talenten, dromen en ambities op voor de literaire carrière van haar charismatische en narcistische man. Nu is ze het zat.


DOCUMENTAIRES

KABUL, CITY IN THE WIND

Regie: Aboozar Amini
Deze documentaire volgt afwisselend chauffeur Abas die zijn gammele bus door de chaos van het door aanslagen getroffen Kabul stuurt en de twee broertjes Afshin en Benjamin die in de grauwe, stoffige stad wonen.

DE TOORTS
Regie: Jan Snoerwang
In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

BUDDY
Regie: Heddy Honigmann
"Zonder Mister waren we nu waarschijnlijk niet meer samen", aldus zijn baasje. In deze docu van Heddy Honigmann worden zes bijzondere honden geportretteerd. Ze helpen hun baasjes in het leven dat niet altijd makkelijk is.

FREE SOLO
Regie: Jimmy Chin
Alex Honnold wil freestyle de hoogste rotswand van de wereld beklimmen. Eén klein foutje is dodelijk. Deze documentaire is gefilmd door zijn vrienden, die toevallig de beste bergfilmregisseurs ter wereld zijn.

JEUGD

DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN (AL)
Regie: Freek Quartier
Hatsikidee! Vijftig jaar na de eerste uitzending van 'De Fabeltjeskrant' komen Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever terug met nieuwe avonturen uit het Grote Dierenbos.

Meer berichten