Eerste boek van David van den Bosch

Aanstaande zondag presenteert David van den Bosch zijn eerste boek, de detective 'Het meisje met de hond'. Eerder was David de eerste stadsdichter van Amersfoort, de stad waar zich de Connla Quinn Mysteries grotendeels afspelen.

Amersfoort - Het meisje met de hond, een Connla Quinn mysterie, is het eerste boek uit de nieuwe Nederlandse detectiveserie, geschreven door de Amersfoorter David van den Bosch. Het tweede deel verschijnt volgens aankondiging in 2017.
"In detectives gaat het niet om geweld en moorden, maar om het oplossen van een puzzel", vertelt David voor wie nog niet zo thuis is in literaire thrillers en detectives. "Er is iets gebeurd, een meisje is gruwelijk vermoord. Als lezer krijg je evenveel informatie als de detective om de puzzel op te lossen. Maar bij een literaire thriller gaat het om moorden en geweld, dat uitgebreid beschreven wordt."
David schrijft 'to the point' en toegankelijk, zonder uitgebreide beschrijvingen te geven. Hoe Connla Quinn en zijn secretaresse eruit zien, lees je nauwelijks. "Het boek gaat om het verhaal achter het geweld. Dus wie een afkeer heeft van geweld, kan mijn boek 'Het meisje met de hond' gerust eens proberen", zegt David glimlachend. "Een van mijn meelezers had het boek achter elkaar uitgelezen. Dat kan in één avond."
Al jong las David detectives, toen hij alle kinderboeken van de basisschool uit had. Hij droomde ervan om schrijver van detectives te worden. Tot 2009 was hij jarenlang de eerste stadsdichter van Amersfoort. Ook is hij verteller en theatermaker. Hij is onder meer de helft van vertellersduo Dá Fhili. Met toneelgroep Kanalje maakte hij de detective De veelzijdige dood van meneer Martens."Bij de start van het schrijfproces lag de blauwdruk al klaar", vertelt David. "Waanzinnig leuk om te doen. Ik zette mijn andere werkzaamheden stil en vertrok voor enkele weken naar het huis van familie. Nú moest het gebeuren. Dat lukte, alleen dat redigeren, ik heb dat wel honderd keer gedaan."
Davids eerste boek speelt zich voor een groot deel af in Amersfoort. Om te onderstrepen dat het verhaal fictie is, liet hij op bestaande locaties telkens iets niet kloppen. Zoals de aanduiding Muurhuizen 13, een niet bestaand huisnummer. "Maar", besluit David, "dat heeft niets te maken met het oplossen van de puzzel."

Informatie

Iedereen is welkom op de boekpresentatie van zondag 18 december om 14.30 uur in de Algemene Boekhandel aan de Leusderweg. Het boek verschijnt bij Nabij Producties, telt 128 pagina's en is verkrijgbaar bij (internet)boekwinkels en via verkoop@nabijproducties.nl.

Meer berichten