Films in De Lieve Vrouw van donderdag 24 t/m woensdag 30 januari.

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl.

PREMIÈRES

WERK OHNE AUTOR
Regie: Florian Henckel von Donnersmarck
Kunstenaar Kurt ontsnapt uit Oost-Duitsland, maar lijdt nog steeds door zijn jeugd onder de nazi's. In deze film van de regisseur van 'Das Leben der Anderen' komen liefde, haat, macht, kunst, geschiedenis en politiek samen.

KABUL, CITY IN THE WIND
Regie: Aboozar Amini
Deze documentaire volgt afwisselend chauffeur Abas die zijn gammele bus door de chaos van het door aanslagen getroffen Kabul stuurt en de twee broertjes Afshin en Benjamin die in de grauwe, stoffige stad wonen.


SPECIALS
FLAMENCO BIËNNALE

ZA 26 JAN 15.15 UUR

IMPULSO
Regie: Emilio Belmonte
Aanstekelijk portret van flamencodanseres Rocío Molina die de flamencotraditie combineert met nieuwe, experimentele dansvormen. Voor haar geen klassieke, waaierende stippenjurk, maar een stoer stierenvechterskostuum, of een jurk van plastic folie.

FLAMENCO BIËNNALE

ZO 27 JAN 12.00 UUR

MATILDE CORAL. ACARICIANDO EL AIRE
Regie: Paco Ortiz
Dit aangrijpende portret van de 81-jarige Matilde Coral is een absolute must voor alle flamencoliefhebbers. Het flamenco-icoon bracht talloze toeschouwers uit alle hoeken van de wereld in vervoering.

THE BEST OF IDFA 2018 ON TOUR

ZO 27 JAN 12.30 UUR

LOS REYES, DON’T BE A DICK ABOUT IT, DE MAN DIE ACHTER DE HORIZON KEEK EN ISLAND OF THE HUNGRY GHOSTS

Wij serveren een selectie van vier van de mooiste, door jury en publiek gewaardeerde, hoopvolle en inspirerende IDFA documentaires. Ook te boeken als luncharrangement. Laat je verrassen!

KLASSIEKER

MA 28 JAN 20.50 UUR

LOST HIGHWAY
Regie: David Lynch
Duistere David Lynch-klassieker over saxofonist Fred Madison (Bill Pullman) die wordt veroordeeld voor de moord op zijn vrouw Renée (Patricia Arquette). Oftewel: film noir to the max à la Lynch.

THE ROYAL OPERA

DI 29 JAN 12.00 UUR

THE QUEEN OF SPADES– ENCORE
Regie: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Tsjaikovski’s meest ambitieuze opera bevat zijn mooiste muziek en biedt een overtuigende analyse van een destructieve obsessie.

THE ROYAL OPERA

WO 30 JAN 19.45 UUR

LA TRAVIATA– LIVE VANUIT LONDEN
Regie: Richard Eyre
Richard Eyres oogstrelende enscenering biedt de perfecte setting voor Verdi’s opera over een courtisane die alles opoffert voor de liefde. Met onder meer Plácido Domingo.


GEPROLONGEERD

BLAZE
Regie: Ethan Hawke
Een muzikaal en liefdevol eerbetoon van regisseur Ethan Hawke aan Blaze Foley; een haast vergeten countryheld.

DAS SCHWEIGENDE KLASSENZIMMER
Regie: Lars Kraume
Waargebeurd verhaal over een scholierenprotest in de DDR tegen het neerslaan van de Hongaarse revolutie door Sovjet-troepen in 1956. Soms is stilte het luidste protest.

THE HOUSE THAT JACK BUILT
Regie: Lars von Trier
Als Jack een huis bouwt onder regie van Lars von Trier betekent dat niet veel goeds. Seriemoordenaar Jack (Matt Dillon) maakt kunst van zijn gruwelijke moorden. Niet geschikt voor gevoelige zielen.

STAN & OLLIE
Regie: Jon S. Baird
Het hartverwarmende, waargebeurde verhaal over wat de spectaculaire afscheidstournee had moeten worden van ’s werelds bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Stan & Ollie worden gespeeld door Steve Coogan en John C. Reilly.

LOS VERSOS DEL OLVIDO
Regie: Alizera Khatami
Deze ontroerende, maatschappijkritische film gaat over “de morele verplichting om ons het verleden te herinneren en ons te verzetten tegen de gewelddaad van het vergeten", aldus de filmmaker.

THE FAVOURITE
Regie: Yorgos Lanthimos
Met maar liefst vier nominaties is ‘The Favourite’ één van de grote kanshebbers bij de Golden Globes. Een sterrencast (Olivia Colman, Rachel Weisz én Emma Stone), een goed verhaal en zwarte humor...

WILDLIFE
Regie: Paul Dano
In deze boekverfilming volgen we Joe van 14 die rond 1960 met zijn ouders verhuist naar Montana. Hij ziet het huwelijk van zijn ouders instorten als zijn vader zijn baan kwijtraakt. Met o.a. Carey Mulligan en Jake Gyllenhaal.

SHOPLIFTERS        

Regie: Hirokazu Koreeda

Een Japans gezin vol kleine criminelen neemt een jong meisje op en redt haar van verwaarlozing door haar ouders. Ze zijn gelukkig tot een onvoorzien voorval verborgen geheimen onthult. Winnaar Gouden Palm in Cannes.

COLD WAR                

Regie: Pawel Pawlikowski

Een rokerig liefdesverhaal in film-noir-stijl dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het naoorlogse Europa. Met deze film, muzikaal fantastisch en een feest voor het oog, won Pawel Pawlikowski de prijs voor beste regisseur in Cannes.

THE WIFE                

Regie: Björn Runge

In dit drama speelt Glenn Close een ijzersterke rol als Joan. Veertig jaar lang offerde ze haar talenten, dromen en ambities op voor de literaire carrière van haar charismatische en narcistische man. Nu is ze het zat.

BEAUTIFUL BOY                

Regie: Felix van Groeningen

David ontdekt dat zijn zoon drugs gebruikt. Maar hoe red je iemand die niet gered wil worden? Dit waargebeurde verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen vader en zoon is het Engelstalige debuut van Felix van Groeningen.


DOCUMENTAIRES
DE TOORTS
Regie: Jan Snoerwang
In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

GENESIS 2.0
Regie: Christian Frei
In deze docu zien we fantastische beelden van afgelegen eilanden bij Siberië waar jagers naar slagtanden zoeken. Op een dag vinden ze een verrassend goed geconserveerd karkas van een mammoet. Kan de wetenschap deze mammoet weer tot leven wekken?

BUDDY
Regie: Heddy Honigmann
"Zonder Mister waren we nu waarschijnlijk niet meer samen", aldus zijn baasje. In deze docu van Heddy Honigmann worden zes bijzondere honden geportretteerd. Ze helpen hun baasjes in het leven dat niet altijd makkelijk is.

FREE SOLO
Regie: Jimmy Chin
Alex Honnold wil freestyle de hoogste rotswand van de wereld beklimmen. Eén klein foutje is dodelijk. Deze documentaire is gefilmd door zijn vrienden, die toevallig de beste bergfilmregisseurs ter wereld zijn.

THE ANCIENT WOODS
Regie: Mindaugas Survila
In deze ode aan de Litouwse natuur volgen we de dieren van een oerbos, zowel in de lucht als op de grond en onder water. Niet voor niets was deze film een grote bioscoop-hit in Litouwen.

WAD, OVERLEVEN OP DE GRENS VAN WATER EN LAND

Regie: Ruben Smit
Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde.

JEUGD

RITA & KROKODIL 3 (AL)
Regie: Siri Melchior
Korte filmpjes voor onze allerjongste bezoekers (2+), vol grappige kleurrijke details en muzikale fragmenten. Dit keer gaan ze skiën, bakken koekjes en verkleden ze zich met Halloween. Helaas alweer het laatste deel in de serie.

DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN (AL)
Regie: Freek Quartier
Hatsikidee! Vijftig jaar na de eerste uitzending van 'De Fabeltjeskrant' komen Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever terug met nieuwe avonturen uit het Grote Dierenbos.

Meer berichten