Wijkverpleging failliet verklaard

Stichting Wijkverpleging, een thuiszorgorganisatie met vestigingen in Amersfoort en Harderwijk, is vorige week failliet verklaard. De curator gaat voor 130 werknemers collectief ontslag aanvragen, meldt vakbond NU'91.

Amersfoort - De oorzaak van het faillissement is nog onbekend. ''Dat gaat de curator nog uitzoeken, maar de geluiden die ik hoor, duiden op mismanagement'', zegt een woordvoerster van NU'91. Volgens haar wordt er spoedig gekeken of er een overnamekandidaat is voor de Amersfoortse zorgorganisatie.

Ad-interimdirecteur Henk Möhlmann kon geen commentaar geven op het faillissement van het bedrijf. ''De rechtbank heeft een curator aangesteld. Zij is degene die nu zeggenschap heeft." Hoeveel mensen er thuiszorg ontvangen via zijn organisatie, weet Möhlmann niet exact. ''Maar het gaat om enkele honderden personen."

De Amersfoortse SP-fractie uit in een reeks vragen aan het college haar zorgen over het faillissement. Raadslid Marijke Jongerman vraagt zich af of het college op de hoogte was van de financiële problemen bij de Amersfoortse stichting. Ze wil weten of de stichting ook gemeentelijke zorg in de stad verleent, of Amersfoort contractuele verplichtingen heeft aan de failliete organisatie.

Meer berichten