Logo amersfoortnu.nl


Ieder jaar voor de kerstvakantie zoekt de ASV Daltonschool een goed doel waarvoor geld wordt ingezameld.
Ieder jaar voor de kerstvakantie zoekt de ASV Daltonschool een goed doel waarvoor geld wordt ingezameld. (Foto: Andrea Splinter)

Flinke cheque van Daltonschool voor Speelgoedbank

Amersfoort - Ieder jaar voor de kerstvakantie zoekt de ASV Daltonschool een goed doel waarvoor geld wordt ingezameld. Dit jaar was dat de Speelgoedbank in Amersfoort. Behalve de opbrengst van de kerstborrel voor en door de ouders is er dit jaar ook speelgoed ingezameld om vervolgens te doneren aan de Speelgoedbank. Dat leverde een cheque van 1400 euro op.
De week voor de kerstvakantie konden ouders en kinderen hun speelgoed afgeven op school. Dit resulteerde in zes kinderfietsen, een hobbelpaard, twee poppenwagentjes, twee driewielers, twee poppenbedjes en veertig verhuisdozen vol met puzzels, poppen, boeken, blokken, auto's, en ander speelgoed.
Vorige week zijn twee leerlingen afgevaardigd om samen met een aantal ouders alles naar de Speelgoedbank te brengen en de cheque te overhandigen. Het geld wordt vooral gebruikt om speelgoed voor jongens van 10-12 jaar te kopen omdat dat weinig gedoneerd wordt. Per kind mogen ouders vier per jaar drie cadeaus per keer uitzoeken. De Speelgoedbank is ook nog op zoek naar vrijwilligers om te helpen bij het uitgeven van speelgoed en repareren.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten