Logo amersfoortnu.nl


Pizzarestaurant Caesar aan Kraailandhof 121 in Hoogland.
Pizzarestaurant Caesar aan Kraailandhof 121 in Hoogland. (Foto: Stanny van Heijster)

Nieuw: pizzarestaurant Caesar

De dag dat Sinterklaas weer naar Spanje vertrok, openden Hemen Riza en Tavan Abbas op 6 december de deuren van hun pizzarestaurant Caesar in Hoogland. 'Een kwaliteitsrestaurant met betaalbare prijzen', zo meldt hun eigen Facebookpagina. Die kwaliteit is gestoeld op twee pijlers: de vriendelijke, gastvrije bediening van Tavan Abbas en haar team, en de kwaliteit van het eten, waarvoor Hemen de eindverantwoording heeft.

Amersfoort - Hoewel het restaurant een ruime keuze in salades, pasta's, vis- en vleesgerechten heeft, vormen pizza's, zoals de naam al doet vermoeden, de hoofdmoot. En juist over die pizza's valt nog veel uit te leggen, weet Hemen.

"Een pizza zonder de juiste kaas, is geen pizza", is de stellige overtuiging van Hemen. "Wij gebruiken uitsluitend echte Italiaanse mozzarella, de moeder van alle pizzakazen, vanwege zijn romige smaak, maar vooral ook om zijn fijne structuur.
Door die structuur wordt de kaas na het smelten mooi draderig." Wie denkt dat de ene mozzarella gelijk is aan de andere, heeft het mis, vindt Hemen.

Zijn passie voor pizza's is in Zweden ontstaan. "Wist je dat de pizza in Zweden food nummer één is? En dat op 1 januari in Zweden de meeste pizza's van het jaar worden gegeten? Waar Nederlanders op nieuwjaarsdag de laatste oliebollen opeten, eten de meeste Zweden pizza." Van 2004 tot 2017 was Hemen in de Zweedse plaats Falköping werkzaam in de horeca en uiteindelijk eigenaar van Pizza restaurant Valentino.

Waarom hij skiparadijs Falköping voor het Nederlandse Hoogland inruilde? "Hoogland ligt lekker centraal in het land, het restaurant bevindt zich in het winkelcentrum van Hoogland dus midden in het centrum. Mensen kunnen tijdens of na het boodschappen doen, bij ons een hapje eten of meenemen. Beneden is er een speelgelegenheid voor kinderen. Men kan ook VIP reserveren voor een zakelijk diner, verjaardag of andere gelegenheden.

''Ik verwacht dat de kwaliteit die we bieden ook mensen van buiten Hoogland hiernaartoe zal trekken. Maar de belangrijkste reden dat ik naar Nederland ben gekomen, is Tavan met wie ik nu een gezin heb. 'Caesa' is ook niet zomaar een naam. Het is de naam van onze zoon!''

Pizzarestaurant Caesar, Kraailandhof 121, Hoogland. Tel: 033-7853965. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 15.00-22.30 uur.

Meer berichten