In 2018 trok De Lieve Vrouw voor het derde achtereenvolgende jaar ruim 100.000 bezoekers.
In 2018 trok De Lieve Vrouw voor het derde achtereenvolgende jaar ruim 100.000 bezoekers. (Foto: Saskia Tuijp)

De Lieve Vrouw: stabiele bezoekersaantallen

Amersfoort - In 2018 jaar trok De Lieve Vrouw voor het derde achtereenvolgende jaar ruim 100.000 bezoekers. 102.264 nieuwsgierige theater- en filmliefhebbers namen plaats in de zalen. Vanaf september trokken bezoekers massaal naar de film en De Lieve Vrouw had in 2018 de drukste novembermaand ooit. Met het sterk oplopen van de temperatuur in alle zomermaanden was het aantal bezoekers aan de gekoelde filmzalen in die periode juist afgenomen.

Toch kijkt De Lieve Vrouw positief terug op een inhoudelijk sterk theater- en filmjaar. Dat begon met het geweldige drama van Martin McDonagh 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'. De animo voor Picl, de online filmzaal van De Lieve Vrouw, groeide dit jaar verder.
Theatermakers konden in De Lieve Vrouw zeer geregeld spelen voor een uitverkochte zaal. De eigen serie Nieuwe Oogst, waarin programmeur Ingrid Melman de theatertop van morgen presenteert, trekt meer nieuwsgierige bezoekers dan ooit. In 2018 is De Lieve Vrouw met nieuwe samenwerkingen gestart, waaronder Cinekantine, in samenwerking met de Prodentfabriek, een nieuw film- en eetconcept.

Meer berichten