Filmprogramma De Lieve Vrouw 3 t/m 10 januari

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl.

PREMIÈRES

BUDDY
Regie: Heddy Honigmann
"Zonder Mister waren we nu waarschijnlijk niet meer samen", aldus zijn baasje. In deze docu van Heddy Honigmann worden zes bijzondere honden geportretteerd. Ze helpen hun baasjes in het leven dat niet altijd makkelijk is.

FREE SOLO
Regie: Jimmy Chin
Alex Honnold wil freestyle de hoogste rotswand van de wereld beklimmen. Eén klein foutje is dodelijk. Deze documentaire is gefilmd door zijn vrienden, die toevallig de beste bergfilmregisseurs ter wereld zijn.

LOS VERSOS DEL OLVIDO
Regie: Alizera Khatami
Deze ontroerende, maatschappijkritische film gaat over “de morele verplichting om ons het verleden te herinneren en ons te verzetten tegen de gewelddaad van het vergeten", aldus de filmmaker.

THE ANCIENT WOODS
Regie: Mindaugas Survila
In deze ode aan de Litouwse natuur volgen we de dieren van een oerbos, zowel in de lucht als op de grond en onder water. Niet voor niets was deze film een grote bioscoop-hit in Litouwen.


SPECIALS

KLASSIEKER

MA 7 JAN 21.05 UUR

LOST HIGHWAY

Regie: David Lynch
Duistere David Lynch-klassieker over saxofonist Fred Madison (Bill Pullman) die wordt veroordeeld voor de moord op zijn vrouw Renée (Patricia Arquette). Oftewel: film noir to the max à la Lynch.

ROYAL OPERA HOUSE        

DO 3 JAN 12.15 UUR

THE NUTCRACKER – ENCORE
Regie: Peter Wright
Het ultieme decemberuitje voor het hele gezin, deze klassieker, die door balletliefhebbers over de hele wereld op handen wordt gedragen.

GAY

ZO 6 JAN 20.55 UUR

HARD PAINT
Regie: Filipe Matzembacher
De Braziliaanse Pedro verdient als 'NeonBoy' zijn geld door zich dansend voor de webcam sensueel in te smeren met bodypaint. Op een dag ziet hij dat 'Boy25' hem imiteert. Er volgt een ontmoeting die zijn leven verandert...

UITBUIKEN

VR 4 JAN 12.00 UUR

TWEE TOPFILMS EN EEN GEZONDE LUNCH

Klaar met kerstdiners en oliebollen? Kom op vrijdag 4 januari uitbuiken in De Lieve Vrouw. We hebben een relaxed arrangement samengesteld met twee top-films en een gezond saladebuffet met een smoothie naar keuze.


GEPROLONGEERD

WOMAN AT WAR
Regie: Benedikt Erlingsson
De nieuwe feelgood film van Benedikt Erlingsson (‘Of Horses and Men’) gaat over de 50-jarige Halla die de ongerepte IJslandse hooglanden wil beschermen en de oorlog verklaart aan de lokale industrie. Dan zet een weeskind haar leven op zijn kop.

SOMETHING USEFUL
Regie: Pelin Esmer
In deze poëtische roadmovie kruisen de paden van twee vrouwen tijdens een nachtelijke treinreis van Ankara naar Izmir.

STAN & OLLIE
Regie: Jon S. Baird
Het hartverwarmende, waargebeurde verhaal over wat de spectaculaire afscheidstournee had moeten worden van ’s werelds bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Stan & Ollie worden gespeeld door Steve Coogan en John C. Reilly.

THE FAVOURITE
Regie: Yorgos Lanthimos
Met maar liefst vier nominaties is ‘The Favourite’ één van de grote kanshebbers bij de Golden Globes. Een sterrencast (Olivia Colman, Rachel Weisz én Emma Stone), een goed verhaal en zwarte humor...

WILDLIFE
Regie: Paul Dano
In deze boekverfilming volgen we Joe van 14 die rond 1960 met zijn ouders verhuist naar Montana. Hij ziet het huwelijk van zijn ouders instorten als zijn vader zijn baan kwijtraakt. Met o.a. Carey Mulligan en Jake Gyllenhaal.

COLETTE
Regie: Wash Westmoreland
Colette (Keira Knightley) vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi.

FANNY & ALEXANDER
Regie: Ingmar Bergman
De levenslustige weduwe Emilie Ekdahl hertrouwt met strenge Edvard Vergerus. Haar kinderen Fanny en Alexander komen in opstand. Ingmar Bergmans beroemde tragikomische terugblik op zijn eigen kindertijd won destijds vier Oscars en een Golden Globe.

ON THE BEACH AT NIGHT ALONE
Regie: Hong Sang-soo
De Koreaanse tabloids stonden bol van de affaire van regisseur Hong Sang-soo met actrice en muze Kim Minhee. In deze film speelt ze een actrice die een verhouding heeft met een getrouwde regisseur...

SHOPLIFTERS        

Regie: Hirokazu Koreeda

Een Japans gezin vol kleine criminelen neemt een jong meisje op en redt haar van verwaarlozing door haar ouders. Ze zijn gelukkig tot een onvoorzien voorval verborgen geheimen onthult. Winnaar Gouden Palm in Cannes.

EDIE

Regie: Simon Hunter
Edie (een fenomenale rol van Sheila Hancock) is een eigenwijze 80-jarige dame die in de Schotse Hooglanden een berg wil beklimmen. Als je hebt genoten van 'The Leisure Seeker', vind je deze grappige feelgood film vast ook leuk.

THE EXTRAORDINARY JOURNEY OF THE FAKIR
Regie: Ken Scott
Gewapend met een ticket, paspoort en vals geld vertrekt de Indiase Aja naar Parijs om zijn vader te vinden. Een heerlijke, grappige decemberfilm met een vleugje Bollywood en een speciale rol voor een Ikea-kast.

COLD WAR                

Regie: Pawel Pawlikowski

Een rokerig liefdesverhaal in film-noir-stijl dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het naoorlogse Europa. Met deze film, muzikaal fantastisch en een feest voor het oog, won Pawel Pawlikowski de prijs voor beste regisseur in Cannes.

THE WIFE                

Regie: Björn Runge

In dit drama speelt Glenn Close een ijzersterke rol als Joan. Veertig jaar lang offerde ze haar talenten, dromen en ambities op voor de literaire carrière van haar charismatische en narcistische man. Nu is ze het zat.

BEAUTIFUL BOY                

Regie: Felix van Groeningen

David ontdekt dat zijn zoon drugs gebruikt. Maar hoe red je iemand die niet gered wil worden? Dit waargebeurde verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen vader en zoon is het Engelstalige debuut van Felix van Groeningen.


DOCUMENTAIRES

WAD, OVERLEVEN OP DE GRENS VAN WATER EN LAND

Regie: Ruben Smit
Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde.

JEUGD

RITA & KROKODIL 3 (AL)
Regie: Siri Melchior
Korte filmpjes voor onze allerjongste bezoekers (2+), vol grappige kleurrijke details en muzikale fragmenten. Dit keer gaan ze skiën, bakken koekjes en verkleden ze zich met Halloween. Helaas alweer het laatste deel in de serie.

DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN (AL)
Regie: Freek Quartier
Hatsikidee! Vijftig jaar na de eerste uitzending van 'De Fabeltjeskrant' komen Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever terug met nieuwe avonturen uit het Grote Dierenbos.

Meer berichten