Filmprogramma De Lieve Vrouw tot en met woensdag 26 december

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl.

(VOOR)PREMIÈRES

WILDLIFE
Regie: Paul Dano
In deze boekverfilming volgen we Joe van 14 die rond 1960 met zijn ouders verhuist naar Montana. Hij ziet het huwelijk van zijn ouders instorten als zijn vader zijn baan kwijtraakt. Met o.a. Carey Mulligan en Jake Gyllenhaal.

COLETTE
Regie: Wash Westmoreland
Colette (Keira Knightley) vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi.

FANNY & ALEXANDER
Regie: Ingmar Bergman
De levenslustige weduwe Emilie Ekdahl hertrouwt met strenge Edvard Vergerus. Haar kinderen Fanny en Alexander komen in opstand. Ingmar Bergmans beroemde tragikomische terugblik op zijn eigen kindertijd won destijds vier Oscars en een Golden Globe.

ON THE BEACH AT NIGHT ALONE
Regie: Hong Sang-soo
De Koreaanse tabloids stonden bol van de affaire van regisseur Hong Sang-soo met actrice en muze Kim Minhee. In deze film speelt ze een actrice die een verhouding heeft met een getrouwde regisseur...

THE FAVOURITE
Regie: Yorgos Lanthimos
Een sterrencast (o.a. Rachel Weisz en Emma Stone), een goed verhaal en zwarte humor... Kortom: de nieuwste van Yorgos Lanthimos ('The Lobster') is er een om naar uit te kijken!

SPECIALS

ROYAL OPERA HOUSE        

VR 21 DEC 20.25 UUR

THE NUTCRACKER – ENCORE
Regie: Peter Wright
Het ultieme decemberuitje voor het hele gezin, deze klassieker, die door balletliefhebbers over de hele wereld op handen wordt gedragen.

JEUGD

RITA & KROKODIL 3 (AL)
Regie: Siri Melchior
Korte filmpjes voor onze allerjongste bezoekers (2+), vol grappige kleurrijke details en muzikale fragmenten. Dit keer gaan ze skiën, bakken koekjes en verkleden ze zich met Halloween. Helaas alweer het laatste deel in de serie.

DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN (AL)
Regie: Freek Quartier
Hatsikidee! Vijftig jaar na de eerste uitzending van 'De Fabeltjeskrant' komen Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever terug met nieuwe avonturen uit het Grote Dierenbos.

Meer berichten