Logo amersfoortnu.nl


Marieke Bakker en Annette Ursem van Stichting 3D. (Foto: Adriënne Nijssen)
Marieke Bakker en Annette Ursem van Stichting 3D. (Foto: Adriënne Nijssen) (Foto: )

Stichting 3D zoekt vrijwilligers

Stichting 3D staat voor Delen, Denken, Doen en Leren. Deze stichting geeft sinds oktober 2017 gratis onderwijsondersteuning aan kinderen in de basisschoolleeftijd in de wijk Soesterkwartier. Na schooltijd, in Amersfoort. Kinderen waarvan de ouders niet de middelen hebben om hun kinderen extern te laten bijspijkeren. De onderwijsondersteuning wordt door ervaren leerkrachten gegeven, die of nog werkzaam zijn in het basisonderwijs of net zijn gepensioneerd. In het eerste jaar hielp de Stichting al veel kinderen verder op weg.

Adriënne Nijssen

Amersfoort - Annette Ursem werkt voor het derde jaar als remedial teacher op De Kubus. "Elke school doet zijn stinkende best," zegt Annette, "maar er is helaas onvoldoende tijd voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Op de kerstborrel in 2016 vertelde ik aan collega's dat ik overwoog om zelf na schooltijd belangeloos die onderwijsondersteuning te willen gaan geven. Collega's boden toen direct aan mee te willen doen! Een ander maatje had weer relaties om er een stichting van te maken. Op 27 oktober 2017 is Stichting 3D is opgericht."
Het bestuur van de stichting bestaat uit vier leden en ziet onder andere toe op de kwaliteit van de onderwijsondersteuning. Naast Annette is ook Marieke Bakker één van die bestuursleden. "We zijn nu een jaar bezig," vertelt Marieke. "We hebben deze periode gebruikt om te kijken hoe het werkt en om de rafelrandjes weg te werken. We hebben afgelopen jaar een kleine veertig kinderen kunnen begeleiden. De lessen gebeurt één op één en dat is de kracht. De lesstof wordt mede bepaald door het kind zelf. Waar heeft hij of zij behoefte aan op dat moment. Op deze manier wil Stichting 3D een steentje bijdragen aan gelijke kansen in het onderwijs. Ouders vullen na elke periode een enquêteformulier in en daaruit blijkt dat kinderen meer zelfvertrouwen krijgen en beter worden in het vak waarin ze die ondersteuning kregen. Dat is toch prachtig."
De stichting is ambitieus en zou graag nog meer kinderen onderwijsondersteuning geven "We willen graag groeien, om nog meer kinderen te kunnen helpen, maar dat kan niet zonder vrijwilligers," vertelt Annette. "We hebben nu zo'n tien vrijwilligers die het leuk vinden een (of meer) uurtjes in de week een kind onder zijn of haar hoede te nemen. We zijn op zoek naar enthousiaste leerkrachten primair en voortgezet onderwijs (PO & VO) die wat tijd over hebben en leerkrachten die onlangs gepensioneerd zijn." Een vrijwilliger kan sowieso rekenen op de glimlach van een kind, maar er is meer. "Je bent betekenisvol bezig, je geeft iets mee aan een kind. Daarnaast hoor je bij een team van bevlogen vrijwilligers die elkaar op de hoogte houdt over de nieuwste inzichten en ontwikkelingen in het onderwijs," zeggen Annette en Marieke.
Op de website www.3dstichting.nl is veel praktische informatie te vinden. Voel je er iets voor om 2019 te beginnen met dit mooie werk, stuur dan een mailtje naar info@3dstichting.nl. Annette zal je mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten