Muziek van Beneden - Jeugdtheater Winterkost.
Muziek van Beneden - Jeugdtheater Winterkost. (Foto: Saris&Engelsman)

Feestelijke Finale van 2018 in De Lieve Vrouw

Amersfoort - Theater De Lieve Vrouw knalt het jaar uit met een feestelijk programma tijdens De Finale 2018. Met een prachtig filmaanbod in december (ook op Tweede Kerstdag), theater voor kinderen tijdens het festival Winterkost én veel leuke extra’s. Het programma is te vinden op de website van De Lieve Vrouw.

In de theaterzaal wordt het jaar op 20 december al afgesloten door theatermaker Greg Nottrot die in ‘De orde chaos van 2018’ tussen stapels aan alternatieve feiten, een overload aan nieuwsbeelden en een wirwar aan werkelijkheden op zoek gaat naar hét beeld van 2018. Zijn zoektocht brengt hem o.a. naar de Datsja van Poetin, waar Halbe nooit was.
Het filmprogramma belooft een aaneenschakeling van oogstrelers te worden met o.a. de prachtige zwart-witfilm ‘Cold War’ van tweevoudig Oscarwinnaar Pawel Pawlikowski over een onmogelijke liefde in Polen tijdens de Koude Oorlog. Op heel veel plaatsen bekroond met vijf sterren.
De laatste bioscoopfilm van regisseur Ingmar Bergman keert terug naar de filmzalen: ‘Fanny & Alexander’ (1982). In deze klassieker zint de 10-jarige Alexander op wraak, nadat hij samen met zijn zusje door zijn strenge stiefvader op zolder is opgesloten.

In de laatste dagen van het jaar is het in de theaterzaal de beurt aan de kinderen. Tijdens jeugdtheaterfestival Winterkost kunnen zij komen genieten van het mooiste poppentheater (o.a. Duda Paiva Company), vrolijk muziektheater en het jaarlijkse Kerstcircus van Circus Amersfoort! Bij alle voorstellingen zijn bovendien extra veel leuke activiteiten, zoals meet&greets en leuke workshops. En dan komt ook Meneer de Uil nog terug. Dit keer in de filmzaal met ‘De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen’.

Tot slot zijn helemaal aan het einde van het jaar voor het eerst ‘The Favourite’ en ‘Stan & Ollie’ te zien. Deze films beloven absolute kaskrakers te worden. ‘The Favourite’ is een zwart-komisch kostuumdrama van Yorgos Lanthimos (van ‘The Killing of a Sacred Deer’ en ‘The Lobster’) met een absolute sterrencast. ‘Stan & Ollie’ vertelt het waargebeurde verhaal van ’s werelds en Hollywoods bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy (oftewel de dikke en de dunne).

Het volledige film- en theaterprogramma van De Lieve Vrouw is te vinden op www.lievevrouw.nl/finale-2018.

Meer berichten