Filmprogramma De Lieve Vrouw van 13 t/m 19 december

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl. 

PREMIÈRES

SHOPLIFTERS        

Regie: Hirokazu Koreeda

Een Japans gezin vol kleine criminelen neemt een jong meisje op en redt haar van verwaarlozing door haar ouders. Ze zijn gelukkig tot een onvoorzien voorval verborgen geheimen onthult. Winnaar Gouden Palm in Cannes.

EDIE

Regie: Simon Hunter
Edie (een fenomenale rol van Sheila Hancock) is een eigenwijze 80-jarige dame die in de Schotse Hooglanden een berg wil beklimmen. Als je hebt genoten van 'The Leisure Seeker', vind je deze grappige feelgood film vast ook leuk.

THE EXTRAORDINARY JOURNEY OF THE FAKIR
Regie: Ken Scott
Gewapend met een ticket, paspoort en vals geld vertrekt de Indiase Aja naar Parijs om zijn vader te vinden. Een heerlijke, grappige decemberfilm met een vleugje Bollywood en een speciale rol voor een Ikea-kast.

RITA & KROKODIL 3 (AL)
Regie: Siri Melchior
Korte filmpjes voor onze allerjongste bezoekers (2+), vol grappige kleurrijke details en muzikale fragmenten. Dit keer gaan ze skiën, bakken koekjes en verkleden ze zich met Halloween. Helaas alweer het laatste deel in de serie.

DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN (AL)
Regie: Freek Quartier
Hatsikidee! Vijftig jaar na de eerste uitzending van 'De Fabeltjeskrant' komen Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever terug met nieuwe avonturen uit het Grote Dierenbos.


SPECIALS

KLASSIEKER

MA 17 DEC 21.00 UUR

THE ELEPHANT MAN
Regie: David Lynch
Deze klassieker van ‘master of weird’ David Lynch is een mix van film-noir-in-kleur, romantisch misdaadverhaal, seks en suspense. Begin 2000 won de film onder meer de prijs voor Beste Regie in Cannes.

ROYAL OPERA HOUSE        

WO 19 DEC 20.25 UUR

THE NUTCRACKER – ENCORE
Regie: Peter Wright
Het ultieme decemberuitje voor het hele gezin, deze klassieker, die door balletliefhebbers over de hele wereld op handen wordt gedragen.


GEPROLONGEERD

COLD WAR                

Regie: Pawel Pawlikowski

Een rokerig liefdesverhaal in film-noir-stijl dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het naoorlogse Europa. Met deze film, muzikaal fantastisch en een feest voor het oog, won Pawel Pawlikowski de prijs voor beste regisseur in Cannes.

BECOMING ASTRID        

Regie: Pernille Fischer Christensen

‘Becoming Astrid’ vertelt het verhaal van Astrid Lindgren die met haar fantasierijke kinderboeken als ‘Pippi Langkous’ symbool staat voor de vrije mens die met conventies durft te breken.

BEAUTIFUL BOY        

Regie: Felix van Groeningen

David ontdekt dat zijn zoon drugs gebruikt. Maar hoe red je iemand die niet gered wil worden? Dit waargebeurde verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen vader en zoon is het Engelstalige debuut van Felix van Groeningen ‘De Helaasheid der Dingen’.

THE WIFE                

Regie: Björn Runge

In dit drama speelt Glenn Close een ijzersterke rol als Joan. Veertig jaar lang offerde ze haar talenten, dromen en ambities op voor de literaire carrière van haar charismatische en narcistische man. Nu is ze het zat.

LIEBE IN DEN GÄNGEN                

Regie: Thomas Stuber

Een zachtmoedig komisch drama met Sandra Hüller ('Toni Erdmann') en Peter Kurth ('Good Bye Lenin!') over lief en leed tussen de schappen van een levensmiddelengroothandel.

GRÄNS                

Regie: Ali Abbasi

Bereid je voor op een romantisch, grimmig, onvoorspelbaar thrillersprookje over grenswacht Tina die een uitzonderlijke talent heeft. Deze prijswinnaar in Cannes is gemaakt door aanstormend talent Ali Abbassi.

THE OLD MAN AND THE GUN                

Regie: David Lowery

Deze komische misdaadfilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van bankovervaller Forrest Tucker die als 70-jarige ontsnapte uit de San Quentin gevangenis. Met o.a. Robert Redfort en Casey Affleck.

GIRL        

Regie: Lukas Dhont

Deze winnaar van de prestigieuze Camera d‘Or in Cannes schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen.

DE DIRIGENT

Regie: Maria Peters

De nieuwe film van Maria Peters ('Sonny Boy') is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico die als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeerde.

TODOS LO SABEN

Regie: Asghar Farhadi

‘Todos lo saben’, met Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen, is een spannende film waarin de verhoudingen binnen een Spaanse familie op scherp worden gezet door de vermissing van een kind.

THE CHILDREN ACT
Regie: Richard Eyre
Rechter Fiona Maye (Emma Thompson) raakt verwikkeld in een familiedrama rond de vraag of de 17-jarige Adam een levensreddende bloedtransfusie mag weigeren op basis van zijn geloof. Gelijktijdig staat haar huwelijk op knappen.

DOCUMENTAIRES

THE STATE AGAINST MANDELA AND THE OTHERS        

Regie: Nicolas Champeaux

Met archiefbeelden, animaties en gesprekken met onder anderen Winnie Mandela geeft 'The State Against Mandela and the Others' een geschiedenisles die je onmogelijk uit een boek kunt halen.

JIJ BENT MIJN VRIEND                

Regie: Petra Lataster, Peter Lataster

Een hartverwarmende documentaire over het belang en de kracht van vriendschap. Van de makers van ‘De kinderen van juf Kiet’.

WAD, OVERLEVEN OP DE GRENS VAN WATER EN LAND

Regie: Ruben Smit
Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde.


 

Meer berichten