Films in De Lieve Vrouw van donderdag 29 november t/m woensdag 5 december

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl.

PREMIÈRES

BECOMING ASTRID        

Regie: Pernille Fischer Christensen

‘Becoming Astrid’ vertelt het verhaal van Astrid Lindgren die met haar fantasierijke kinderboeken als ‘Pippi Langkous’ symbool staat voor de vrije mens die met conventies durft te breken.

BEAUTIFUL BOY        

Regie: Felix van Groeningen

David ontdekt dat zijn zoon drugs gebruikt. Maar hoe red je iemand die niet gered wil worden? Dit waargebeurde verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen vader en zoon is het Engelstalige debuut van Felix van Groeningen ‘De Helaasheid der Dingen’.


SPECIALS

ROYAL OPERA HOUSE        

MA 3 DEC 20.10 UUR

THE NUTCRACKER – LIVE VANUIT LONDEN
Regie: Peter Wright
Het ultieme decemberuitje voor het hele gezin, deze klassieker, die door balletliefhebbers over de hele wereld op handen wordt gedragen.

KLASSIEKER

MA 3 DEC 21.15 UUR

LOST HIGHWAY
Regie: David Lynch
Duistere David Lynch-klassieker over saxofonist Fred Madison (Bill Pullman) die wordt veroordeeld voor de moord op zijn vrouw Renée (Patricia Arquette). Oftewel: film noir to the max à la Lynch.


GEPROLONGEERD

MARY SHELLEY                

Regie: Haifaa Al-Mansour

Het leven van de schrijfster van ‘Frankenstein’ was net zo opmerkelijk als haar fantasie. Op haar 16e loopt Mary (Elle Fanning) weg met Percy Shelley die haar vergeet te vertellen dat hij al getrouwd is.


THE WIFE                

Regie: Björn Runge

In dit drama speelt Glenn Close een ijzersterke rol als Joan. Veertig jaar lang offerde ze haar talenten, dromen en ambities op voor de literaire carrière van haar charismatische en narcistische man. Nu is ze het zat.

LIEBE IN DEN GÄNGEN                

Regie: Thomas Stuber

Een zachtmoedig komisch drama met Sandra Hüller ('Toni Erdmann') en Peter Kurth ('Good Bye Lenin!') over lief en leed tussen de schappen van een levensmiddelengroothandel.

TOUCH ME NOT                

Regie: Adina Pintilie

Op de grens tussen documentaire en fictie, volgt 'Touch Me Not' Laura, Tómas en Christian, die allemaal hun eigen issues met intimiteit hebben. Winnaar Gouden Beer in Berlijn.

JIJ BENT MIJN VRIEND                

Regie: Petra Lataster, Peter Lataster

Een hartverwarmende documentaire over het belang en de kracht van vriendschap. Van de makers van ‘De kinderen van juf Kiet’.

SUSPIRIA                

Regie: Luca Guadagnino

In deze thriller met horrorelementen volgen we een jonge danseres (Dakota Johnson) die de mysterieuze verdwijningen op de dansschool onderzoekt. Met o.a. Tilda Swinton. Van de maker van 'Call Me by Your Name'.

GRÄNS                

Regie: Ali Abbasi

Bereid je voor op een romantisch, grimmig, onvoorspelbaar thrillersprookje over grenswacht Tina die een uitzonderlijke talent heeft. Deze prijswinnaar in Cannes is gemaakt door aanstormend talent Ali Abbassi.

THE OLD MAN AND THE GUN                

Regie: David Lowery

Deze komische misdaadfilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van bankovervaller Forrest Tucker die als 70-jarige ontsnapte uit de San Quentin gevangenis. Met o.a. Robert Redfort en Casey Affleck.

GIRL        

Regie: Lukas Dhont

Deze winnaar van de prestigieuze Camera d‘Or in Cannes schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen.

DE DIRIGENT

Regie: Maria Peters

De nieuwe film van Maria Peters ('Sonny Boy') is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico die als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeerde.

TODOS LO SABEN

Regie: Asghar Farhadi

‘Todos lo saben’, met Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen, is een spannende film waarin de verhoudingen binnen een Spaanse familie op scherp worden gezet door de vermissing van een kind.

THE CHILDREN ACT
Regie: Richard Eyre
Rechter Fiona Maye (Emma Thompson) raakt verwikkeld in een familiedrama rond de vraag of de 17-jarige Adam een levensreddende bloedtransfusie mag weigeren op basis van zijn geloof. Gelijktijdig staat haar huwelijk op knappen.

DOCUMENTAIRES

WAD, OVERLEVEN OP DE GRENS VAN WATER EN LAND

Regie: Ruben Smit
Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde.

JEUGD

GORDON & PADDY EN DE ZAAK VAN DE GESTOLEN NOOTJES (AL)        

Regie: Linda Hambäck

De pientere muis Paddy is politie-inspecteur in het Dierenbos. Als twee jonge dieren vermist worden en er verhalen zijn over een gevaarlijke vos, vraagt ze hulp aan pad Gordon, de gepensioneerde inspecteur.
 

Meer berichten