Peter Sluijs speelt op 2 december in De Observant.
Peter Sluijs speelt op 2 december in De Observant. (Foto: Observant)

Klassiek op zondag in De Observant

Zondag 2 december verzorgt pianist Peter Sluijs een ontbijtconcert in De Observant. Terwijl het publiek geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet, biedt Sluijs een gevarieerd programma van bekende en minder bekende werken uit de geschiedenis van de klassieke muziek.

Amersfoort - Peter Sluijs (1994) speelt piano sinds zijn dertiende. Zijn lessen begonnen in 2007 bij Midori Conneman van wie hij vier lang privé-les heeft gehad. In 2011 werd hij toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent (AMT) van harpiste Erika Waardenburg en in 2013 ging hij naar het Utrechts Conservatorium waar hij momenteel zijn Master volgt bij Henry Kelder.
Peter heeft driemaal deelgenomen aan de zomercursus 'Musik Zentral' in het Oostenrijkse dorpje Bad Aussee, georganiseerd door pianist Martyn van den Hoek. Tijdens zijn laatste deelname heeft hij met een kamerorkest het eerste deel uit het Derde pianoconcert van Ludwig van Beethoven uitgevoerd.
Peter betreedt regelmatig het podium als solist, in ensembles en in duo-verband. Op 2 december zal hij werken spelen van Beethoven, Chopin en Liszt.

Praktische informatie
Datum: zondag 2 december
Tijd: 9.30 - 11.00 uur
Plaats: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Kosten: € 14,95 p.p. (ontbijt inclusief live klassieke muziek)
Kaarten verkrijgbaar via: www.observant.nl/cultuur-agenda

De ontbijtconcerten in de Observant zijn een initiatief van Joyce de la Croix in samenwerking met De Observant. Doel van het project is op een ontspannen en laagdrempelige manier klassieke muziek aanbieden aan een breed publiek.

Meer berichten