Nominaties Catharina Soomersprijs bekendgemaakt

Amersfoort - Het Burgerweeshuis looft de prijs uit voor een bijzonder Amersfoortse project voor kinderen in achterstandssituaties. De jury heeft vier projecten genomineerd. De jury realiseert zich dat er maar één kan winnen, maar hoopt dat met de nominatie de andere projecten elders net een streepje meer aandacht krijgen en met onze waardering en mentale support bij andere fondsen de steun krijgen die ze absoluut verdienen. De genomineerden zijn: Bouw ABC stad: kinderen uit de wijk van twee scholen bouwen samen een stad, Poetsj : pilot om tandenpoetsen bij kinderen te stimuleren, Vakantieacademie Amersfoort: zomerschool voor kinderen en de Voedselbank met het project moeder-kind.

De uitreiking van de prijs en de wisseltrofee van de Catharina Soomersring vindt plaats op donderdag 29 november om 16.30 uur in de regentenkamer van de stichting aan de Zuidsingel 25.

Al sinds 1550 ondersteunt het Burgerweeshuis Amersfoort Amersfoortse weeskinderen en sinds de jaren '50 uit de vorige eeuw ook Amersfoortse kinderen uit éénoudergezinnen die in de knel zitten.
Regelmatig krijgt het Burgerweeshuis ook aanvragen van instellingen die zich bezighouden met de zorg voor kinderen uit Amersfoort in achterstandsituatie. Deze aanvragen kunnen nooit gehonoreerd worden omdat het budget besteed wordt aan de directe hulp aan kinderen. Eens in de drie jaar wordt de Catharina Soomersprijs uitgeschreven. Deze prijs is speciaal bedoeld voor organisaties die betrokken zijn bij, en speciale aandacht hebben voor kinderen in de knel. Dit jaar reikt wethouder Cees van Eijk de prijs uit.

Wisseltrofee

Het bedrag is net zo groot als de oorspronkelijke schenking van Catharina Soomers: € 1.500. Daarnaast ontvangt de winnende organisatie een wisseltrofee, de Catharina Soomersring. De ring is een ontwerp van de Amersfoortse kunstenaar Ton Postma. Dankzij de samenwerking met het Sociaal Fonds Amersfoort is het ook in 2018 weer mogelijk de prijs uit te reiken

Meer berichten