Filmprogramma De Lieve Vrouw do 15 t/m wo 21 nov

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl.

PREMIÈRES

SUSPIRIA                

Regie: Luca Guadagnino

In deze thriller met horrorelementen volgen we een jonge danseres (Dakota Johnson) die de mysterieuze verdwijningen op de dansschool onderzoekt. Met o.a. Tilda Swinton. Van de maker van 'Call Me by Your Name'.

BELLINGCAT, TRUTH IN A POST TRUTH WORLD

VR 16 NOV 21.00 UUR (tegelijk met de première tijden het IDFA).

Regie: Hans Pool

Een groepje nerds en huisvaders; zij onthulden bijna alles rond de MH17-ramp en zijn de horzel in de pels van grootmachten en geheime diensten. In deze docu zien we de mannen achter dit verhaal.

Na afloop een live-gestreamd gesprek met Eliot Higgins de oprichter van Bellingcat en Orwa Nyrabia, de nieuwe artistiek directeur van IDFA.


SPECIALS

CINESINGLE

THE WIFE

ZO 18 NOV 12.00 UUR

Regie: Björn Runge

In dit drama speelt Glenn Close een ijzersterke rol als Joan. Veertig jaar lang offerde ze haar talenten, dromen en ambities op voor de literaire carrière van haar charismatische en narcistische man. Nu is ze het zat.

Inloop vanaf 11.00 uur

ROYAL OPERA HOUSE        

DI 20 NOV 12.00 UUR

LA BAYADÈRE - ENCORE
Regie: Antonio Pappano
Natalia Makarova’s productie van dit 19e-eeuwse klassieke ballet brengt een exotische wereld van tempeldanseressen en nobele krijgers tot leven.

FILMCURSUS: GOING TO THE MOVIES

GELOOF, HOOP, LIEFDE EN ANDERE ZAKEN

WO 21 NOV 19.15 UUR - deel 4 van een serie 4
Filmkenner en cursusleider Gerlinda Heywegen koppelt de ervaring van film kijken aan de grote thema’s geloof, hoop en liefde. Deze lezing is het open einde van de cursus.

Dit keer duurt de cursus 30 minuten. In het nagesprek (15 minuten) wordt teruggeblikt op de cursus. Film: ‘Those Who Feel the Fire Burning’.


GEPROLONGEERD

GRÄNS                

Regie: Ali Abbasi

Bereid je voor op een romantisch, grimmig, onvoorspelbaar thrillersprookje over grenswacht Tina die een uitzonderlijke talent heeft. Deze prijswinnaar in Cannes is gemaakt door aanstormend talent Ali Abbassi.

THE OLD MAN AND THE GUN                

Regie: David Lowery

Deze komische misdaadfilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van bankovervaller Forrest Tucker die als 70-jarige ontsnapte uit de San Quentin gevangenis. Met o.a. Robert Redfort en Casey Affleck.

GIRL        

Regie: Lukas Dhont

Deze winnaar van de prestigieuze Camera d‘Or in Cannes schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen.

LORO        

Regie: Paolo Sorrentino

Silvio Berlusconi (Toni Servillo) beroert de gemoederen als geen ander. De bejubelde regisseur Paolo Sorrentino ('La grande belezza') schetst een portret van Il Cavaliere op het moment dat hij de controle verliest.

THE SISTERS BROTHERS                

Regie: Jacques Audiard

In 1851 wordt een goudzoeker achtervolgd door een befaamd moordenaarsduo. John C. Reilly, Joaquin Phoenix en Jake Gyllenaal geven het 'Old School Western Genre' nieuw bloed; letterlijk en figuurlijk!

DE DIRIGENT

Regie: Maria Peters

De nieuwe film van Maria Peters ('Sonny Boy') is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico die als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeerde.

LIFE ITSELF

Regie: Dan Fogelman

Een heerlijke, eigenzinnige en superromantische film van de makers van ‘Crazy, Stupid, Love’. Met een enorme sterrencast van o.a. Oscar Isaac, Olivia Wilde, Mandy Patinkin, Annette Bening en Antonio Banderas.

TODOS LO SABEN

Regie: Asghar Farhadi

‘Todos lo saben’, met Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen, is een spannende film waarin de verhoudingen binnen een Spaanse familie op scherp worden gezet door de vermissing van een kind.

THE CHILDREN ACT
Regie: Richard Eyre
Rechter Fiona Maye (Emma Thompson) raakt verwikkeld in een familiedrama rond de vraag of de 17-jarige Adam een levensreddende bloedtransfusie mag weigeren op basis van zijn geloof. Gelijktijdig staat haar huwelijk op knappen.

DOCUMENTAIRES

THE KING                

Regie: Eugene Jarecki

Eugene Jarecki volgt in een muzikale road-trip het leven van Elvis Presley als metafoor voor het Amerika van nu. Hij spreekt onder meer met Alec Baldwin, Emmylou Harris en Lana Del Rey.

HET VOORVAL - ARMANDO EN DE MYTHE

Regie: Sjors Swierstra, Roelof Jan Minneboo

Tijdens WO II doodt een jongen een Duitse soldaat. Dit voorval heeft vele vormen in Armando’s werk. Was hij zelf betrokken of heeft hij deze tragedie zelf bedacht? De filmmakers gaan op zoek naar antwoorden.

WAD, OVERLEVEN OP DE GRENS VAN WATER EN LAND

Regie: Ruben Smit
Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde.

JEUGD

VECHTMEISJE (6+)

Regie: Johan Timmers

De twaalfjarige Bo worstelt met de scheiding van haar ouders, na een verhuizing ontdekt ze een kickboks-school. Zij blijkt een natuurtalent, maar de aankomende wedstrijd komt in gevaar als ze haar emoties niet onder controle kan krijgen.

GORDON & PADDY EN DE ZAAK VAN DE GESTOLEN NOOTJES (AL)        

Regie: Linda Hambäck

De pientere muis Paddy is politie-inspecteur in het Dierenbos. Als twee jonge dieren vermist worden en er verhalen zijn over een gevaarlijke vos, vraagt ze hulp aan pad Gordon, de gepensioneerde inspecteur.

LOS BANDO (6+)        

Regie: Christian Lo

Crazy komische roadmovie over rockband 'Los Bando' van de tieners Grim en Aksel en de 8-jarige Thilda. Op weg naar een wedstrijd reizen ze door Noorwegen, op de hielen gezeten door hun ouders en de politie. Los Bando won de Cinekid Leeuw Publieksprijs 2018.


 

Meer berichten