Leo Janssen spelend in zijn eigen tuin.
Leo Janssen spelend in zijn eigen tuin. (Foto: Gerard Hilhorst)

'Echoes of the Mind' met saxofonist Leo Janssen

Amersfoort - Zondagmiddag 25 november gaat de bekende saxofonist en inwoner van Hoogland Leo Jansen een bijzonder concert Échoes of the Mind' geven in Café de Noot. Hij doet dit samen met de muzikanten Stormvogel, Frank Burks, Xander Buvelot, Martin Gort en Arno van Nieuwenhuize.

door Gerard Hilhorst

Leo is samen met zijn vrouw zo’n 31 jaar geleden in Hoogland komen wonen, omdat hij een baan had bij het Metropole Orkest. Hij moest daardoor dichter bij Hilversum wonen en via gitarist Eef Albers kwam hij in 1984 hier in Hoogland terecht. In dit orkest bespeelt hij naast de saxofoon ook de klarinet en soms ook de fluit. Op de vraag wat hij van zijn orkest vindt, geeft hij de volgende reactie: “Het Metropole Orkest is een orkest dat vele stijlen muziek kan spelen van semi-klassiek tot heavy metal. Dit orkest is gewoon het middelpunt van dit soort muziek”. Wat hij eigenlijk wel het mooiste vindt is het feit dat hij heeft mogen spelen met zijn idolen uit de jaren ’70 waar hij een lp van had, zoals Todd Rundgren. In dit orkest kan hij zijn ei goed kwijt, want als je de muziek uitgereikt krijgt dan wil hij deze zo goed mogelijk uitvoeren en dat lukt hem aardig goed. “Als je dan een solootje krijgt, dan mag je je eigen ik eraan toevoegen.”

‘Echoes of the Mind’
Naast het spelen in dit orkest, geeft hij les aan het Amsterdams Conservatorium en treedt hij met enige regelmaat op met een aantal muzikanten. Zo gaan we hem binnenkort zien optreden in De Noot. Aldaar gaat hij zijn verzameling van eigen geschreven muziek laten horen.
Zijn muziek laat hij horen samen met de genoemde muzikanten die daar erg voor geschikt zijn. Samen vormen ze een band, waarin een ritmesectie, gitaar, keyboard,percussie en een saxofoon te horen zijn. De bezoeker van dit concert zal een mengeling van geïmproviseerde fjordenjazz, popmuziek en wereldmuziek te horen krijgen. Leo mengt deze met een eigen improvisatie die een melodische lijn geven. Zijn medemuzikanten kunnen ook heel goed improviseren.

Dit concert begint om 16:00 uur en entree kost 10 euro.

Meer berichten