De bandleden van Plunck hebben er zin in.
De bandleden van Plunck hebben er zin in. (Foto: n.v.t.)

Jubileumconcert muziekvereniging Sint Caecilia met Plunck

Amersfoort - Zaterdagmiddag 24 november geeft muziekvereniging Sint Caecilia een jubileumconcert in de AFAS zaal van Flint Amersfoort. De muziekvereniging bestaat dan officieel 90 jaar. Dit is een feestje waard. Het wordt een gevarieerd programma met diverse artiesten. Zo treedt de Hooglandse zangeres Marit Eijbergen op, komt DJ Melvin langs voor een spannend muzikaal evenement en treedt het fanfareorkest samen op met Coverband Plunck. Het wordt een complete feestavond.

Aan de vooravond van dit 90-jarige jubileumconcert spraken we met Ruben van der Kleij. Hij is 25 jaar oud en trompettist bij de Delftse band Plunck. Inmiddels speelt hij al 3 jaar in deze band, die nu 4 jaar bestaat. Als we hem vragen hoe de naam Plunck ontstaan is, vertelt hij daar het volgende over: “Er zijn verschillende theorieën over, het is altijd een zoektocht naar een goedenaam voor een band. Het moet iedereen aanspreken. Maar uiteindelijk zijn we er uitgekomen en is deze naam ontstaan vanuit een samensmelting van twee muziekstromingen: Funk en Pop en daar hebben we de letter L tussen geplaatst en is deze bandnaam ontstaan.”
Drie bandleden zijn afgestudeerd aan het conservatorium. Dat zijn de gitarist, trompettist en de zangeres. De bassist is docent Nederlands en muziek. De drummer is in het dagelijks leven fysiotherapeut. De zangeres is de enige vrouw in dit muzikale gezelschap. De leden van deze band wonen veelal in de omgeving van Delft. Maar dat betekent niet dat zij alleen in die omgeving spelen. “We zijn inmiddels al in het hele land geweest om zo de mensen te voorzien van een onvergetelijk ervaring” aldus Ruben.

Als wij optreden, zal je al gauw merken hoe de energie van onze vijftallige band wordt overgedragen op het publiek. Dit komt niet alleen door onze interactie met het publiek, maar ook door de bekende meezingers en meedansers die we spelen. Soul- en popcovers vliegen je om de oren! Onze muziek is er voor jong en oud. Het verrast mij telkens weer dat we met een kleine bezetting de tent geheel op zijn kop kunnen zetten!”

De bandleden spelen voor het eerst samen met een fanfareorkest. “We vinden het bijzonder dat wij dit mogen doen en houden wel van de uitdaging om van elk optreden een spetterende show te maken. Wij zijn inmiddels al druk aan het repeteren om alle muziekstukken erin te krijgen.” “Ook de locatie vinden we erg leuk, omdat we niet vaak in een theater spelen! Tijdens dit concert zullen we ons laten zien in diverse opstellingen, zodat het een totale verrassing zal worden voor de orkestleden en de bezoekers natuurlijk.” Na afloop van het concert speelt Plunck ook nog even door op de afterparty. “Het concert is heel gevarieerd en mensen van jong en oud zullen ervan gaan genieten. Muziek is onze passie en dat willen we graag over brengen. Dat merk je direct!”

Kaarten voor dit concert zijn nu te koop via: https://sintcaecilia.nl/feestconcert/. Bent u niet in de gelegenheid om uw kaarten digitaal te bestellen? Op vrijdag 16 november kunt u tussen 19:30 – 21:00 uur uw kaarten ook kopen in ons clubgebouw ‘t Driespan, Sportlaan 28 Hoogland.

Meer berichten