Leerlingen voortgezet onderwijs.
Leerlingen voortgezet onderwijs. (Foto: Theo van Delft)

Conferentie over cultuuronderwijs

Op woensdag 14 november a.s. organiseert Scholen in de Kunst in samenwerking met de gemeente Amersfoort de Conferentie Cultuuronderwijs. De conferentie staat dit jaar in het teken van culturele diversiteiten vindt plaats in ICOON in Vathorst. De conferentie start om 14.30 uur is gratis toegankelijk.

Inspireren en kennis delen op het gebied van cultuuronderwijs staan centraal in de conferentie. Naast lezingen en workshops is er ruimte voor ontmoeting en verbinding. De conferentie is geschikt voor iedereen die kennis wil nemen van de activiteiten van Scholen in de Kunst en op de hoogte gebracht wil worden van actuele ontwikkelingen op het gebied van cultuuronderwijs.

Met een programma vol van inspirerende sprekers, workshops en lezingen gaan deelnemers actief aan de slag met opdrachten die ze verder helpen in de dagelijkse praktijk in de klas. Uiteraard is er volop ruimte om anderen te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen.

Deze middag is geschikt voor leerkrachten, docenten en directies uit het primair en voortgezet onderwijs, pedagogisch medewerkers in de BSO, Amersfoortse culturele aanbieders en kunstvakdocenten werkzaam in het onderwijs.

Programma en sprekers
Het programma start om 14.30 uur met een openingswoord van Fatma Koser Kaya, wethouder Cultuur en Onderwijs van de gemeente Amersfoort. Deze middag is Özcan Akyol keynote spreker. Hij gaat nader in op de impact van zijn cultureel diverse achtergrond. Daarnaast komen diverse andere sprekers aan het woord in allerlei workshops. Zo verzorgt Ad Goenee een presentatie over zijn multiculturele school ’t Spectrum, vertelt Levent Aslan over het werelds repertoire van Aslan Muziekcentrum en vertelt Mieke Franssen over de werkwijze en aanpak van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland. Ook zijn er dansworkshops, docentvaardigheden gericht op lichaamstaal, een schrijfworkshop, oefeningen in emotienetwerken en erfgoedwijsheid en activerende speloefeningen.

Datum: woensdag 14 november 2018
Plaats: ICOON, Leeghwater 1-3, Amersfoort
Tijd: 14.30-18.00 uur
Prijs: gratis toegang, online aanmelding verplicht
Info en aanmelding: www.scholenindekunst.nl

Meer berichten