De Kid Ramos Blues Band ft. Big Pete speelde nog niet eerder in Europa. (Foto: Bert Lek)
De Kid Ramos Blues Band ft. Big Pete speelde nog niet eerder in Europa. (Foto: Bert Lek)

Tweedaagse Flirting with the Blues

Voor de echte liefhebbers is Flirting with the Blues al een begrip. Het zinderende indoorfestival slaagt er jaarlijks in een aantal bluesgiganten naar Flint in Amersfoort te halen, die hun sporen ook internationaal verdiend hebben. De vierde editie beslaat dit jaar maar liefst twee dagen, namelijk op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december, mét een Europese primeur.

Amersfoort - De Kid Ramos Blues Band ft. Big Pete speelde nog niet eerder in Europa. Kid Ramos, Jimi Bott en Willie J. Campbell is het illustere drietal dat in The Fabulous Thurnderbirds samenwerkte. Vanwege ziekte verdween Ramos langere tijd uit de bluesscene. Na zeventien jaar bracht de blueslegende zijn nieuwe album 'Old School' uit. Ook de Nederlandse blues-vocalist en harpmeester Pieter 'Big Pete' van der Pluijm is al geruime tijd ingeburgerd in de internationale blueswereld.
Voorafgaand betreedt het 26-jarige bluestalent Laurence Jones het podium. Walter Trout noemde hem een 'kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy'. Laurence ontving onder meer de European Music Award voor Best European Guitarist. Tijdens het Holland International Blues Festival nodigde niemand minder dan Buddy Guy hem uit mee te spelen. Met zijn inmiddels zesde album heeft Laurence zijn sporen al ruim verdiend.
Op zaterdag 1 december zijn maar liefst vijf bands te beluisteren. The Veldman Brothers staan al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene en ontvingen o.a. de Dutch Blues CD Award en een eervolle vermelding van de Blues Foundation in Memphis.
Phil Bee's Freedom speelt blues met rijke soul en Americana-invloeden. De winnaars van de Dutch Blues Challenge vertegenwoordigden ons land in de International Blues Challenge in Memphis in 2016.
The Delgado Brothers geven een vervolg op hun spetterende Flirting-optreden in 2016. Met stijgende gitaarvirtuositeit, melodieuze harmonieën en veertig jaar ervaring, is het blues recht uit het hart.
Matt Schofield staat in de top tien van de Britse bluesgitaristen van Guitar & Bass Magazine. Jim Suhler's carrière gaat al terug tot de jaren '80. Hij werkte met legendes als Johnny Winter en Billy F. Gibbons. Danny Giles vindt zijn invloeden in de muziek van Joe Bonamassa en Walter Trout. Alan Haynes staat al sinds de jaren '70 op het podium en deelde de spotlights met o.a. Stevie Ray Vaughan en Robert Cray. De vier gitaargiganten zorgen voor muzikaal vuurwerk in een vlammende 4G-Session, begeleid door The King's Rhythm Crew.
Met een gezellig marktplein van verschillende muziekstands en een aangepaste menukaart van TREK theaterkeuken & café is de setting compleet voor een weergaloos festivalweekend.

Vrijdag 30 november 19.30 uur (€39,50) en zaterdag 1 december (€29,50) vanaf 16.00 uur. Passepartout voor beide dagen: €65,00.

Meer berichten