Filmagenda De Lieve Vrouw 1 t/m donderdag 7 november

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl.

PREMIÈRES

GIRL        

Regie: Lukas Dhont

Deze winnaar van de prestigieuze Camera d‘Or in Cannes schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen.

LORO        

Regie: Paolo Sorrentino

Silvio Berlusconi (Toni Servillo) beroert de gemoederen als geen ander. De bejubelde regisseur Paolo Sorrentino ('La grande belezza') schetst een portret van Il Cavaliere op het moment dat hij de controle verliest.


SPECIALS

ROYAL OPERA HOUSE        

WO 7 NOV 12.00 UUR

DIE WALKÜRE – ENCORE
Regie: Antonio Pappano
Antonio Pappano dirigeert een internationale cast in de tweede opera uit Richard Wagners Epische ‘Der Ring Des Nibelungen’.

FILMCURSUS: GOING TO THE MOVIES

GELOOF, HOOP, LIEFDE EN ANDERE ZAKEN

WO 7 NOV 19.15 UUR - deel 2 van een serie 4
Filmkenner en cursusleider Gerlinda Heywegen koppelt de ervaring van filmkijken aan de grote thema’s geloof, hoop en liefde.

Vanavond wordt het thema hoop uitgediept aan de hand van de film THE SISTERS BROTHERS.

KLASSIEKER

MA 5 NOV 20.30 UUR

KOM EN ZIE

Regie: Elem Klimov
Verwacht geen heldenverhalen of spektakel á la Spielberg. Deze klassieker uit 1985 is de boeken ingegaan als dé anti-oorlogsfilm die oorlog bijna fysiek tastbaar maakt.


GEPROLONGEERD

THE SISTERS BROTHERS                

Regie: Jacques Audiard

In 1851 wordt een goudzoeker achtervolgd door een befaamd moordenaarsduo. John C. Reilly, Joaquin Phoenix en Jake Gyllenaal geven het 'Old School Western Genre' nieuw bloed; letterlijk en figuurlijk!

DE DIRIGENT

Regie: Maria Peters

De nieuwe film van Maria Peters ('Sonny Boy') is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico die als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeerde.

LIFE ITSELF

Regie: Dan Fogelman

Een heerlijke, eigenzinnige en superromantische film van de makers van ‘Crazy, Stupid, Love’. Met een enorme sterrencast van o.a. Oscar Isaac, Olivia Wilde, Mandy Patinkin, Annette Bening en Antonio Banderas.


BURNING        

Regie: Chang-Dong Lee

De internationale pers riep de onweerstaanbare en poëtische thriller ‘Burning’ uit tot hét meesterwerk van Cannes dit jaar.

Ook thuis te zien via Picl

RAFAËL        

Regie: Ben Sombogaart

Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt 'Rafaël' het aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nazir. De nieuwe speelfilm van regisseur Ben Sombogaart ('Knielen op een bed violen').

TODOS LO SABEN

Regie: Asghar Farhadi

‘Todos lo saben’, met Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen, is een spannende film waarin de verhoudingen binnen een Spaanse familie op scherp worden gezet door de vermissing van een kind.

THE CHILDREN ACT
Regie: Richard Eyre
Rechter Fiona Maye (Emma Thompson) raakt verwikkeld in een familiedrama rond de vraag of de 17-jarige Adam een levensreddende bloedtransfusie mag weigeren op basis van zijn geloof. Gelijktijdig staat haar huwelijk op knappen.

DOCUMENTAIRES

HET VOORVAL - ARMANDO EN DE MYTHE

Regie: Sjors Swierstra, Roelof Jan Minneboo

Tijdens WO II doodt een jongen een Duitse soldaat. Dit voorval heeft vele vormen in Armando’s werk. Was hij zelf betrokken of heeft hij deze tragedie zelf bedacht? De filmmakers gaan op zoek naar antwoorden.

HET HUT SYNDICAAT
Regie: Diego Gutiérrez

Een documentaire van Gouden Kalf-winnaar Diego Gutiérrez over ‘Het Hut Syndicaat’, een groep mannen die bij de start van het jachtseizoen elke herfst bij elkaar komt op het Nederlandse platteland.

WAD, OVERLEVEN OP DE GRENS VAN WATER EN LAND

Regie: Ruben Smit
Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde.

MARIA BY CALLAS
Regie: Tom Volf
Een cadeau voor de fans: ruim 40 jaar na haar dood een intiem portret van de Amerikaans-Griekse operazangeres Maria Callas. Aan de hand van nooit eerder vertoonde privébeelden, foto’s en brieven.

JEUGD

VECHTMEISJE (6+)

Regie: Johan Timmers

De twaalfjarige Bo worstelt met de scheiding van haar ouders, na een verhuizing ontdekt ze een kickboks-school. Zij blijkt een natuurtalent, maar de aankomende wedstrijd komt in gevaar als ze haar emoties niet onder controle kan krijgen.

LOS BANDO (6+)

Regie: Christian Lo

Crazy komische roadmovie over rockband 'Los Bando' van de tieners Grim en Aksel en de 8-jarige Thilda. Opweg naar een wedstrijd reizen ze door Noorwegen, op de hielen gezeten door hun ouders en de politie.

GORDON & PADDY EN DE ZAAK VAN DE GESTOLEN NOOTJES (AL)        

Regie: Linda Hambäck

De pientere muis Paddy is politie-inspecteur in het Dierenbos. Als twee jonge dieren vermist worden en er verhalen zijn over een gevaarlijke vos, vraagt ze hulp aan pad Gordon, de gepensioneerde inspecteur.

 

Meer berichten