Maandag 26 november vindt de allereerste Sportmatchbeurs plaats in Amerena.
Maandag 26 november vindt de allereerste Sportmatchbeurs plaats in Amerena. (Foto: Ietse Horneman)

Sportmatchbeurs: sport en bedrijfsleven vinden elkaar in Amerena

Amersfoort - Maandag 26 november vindt de allereerste Sportmatchbeurs plaats in Amerena. Het is de ontmoetingsplek voor bedrijven en sportverenigingen om hun kennis en kunde, handen, tijd, ruimte en middelen uit te ruilen, wat voordeel moet opleveren voor alle partijen.

Vanuit de vraag 'Wat kunnen sportverenigingen en het bedrijfsleven voor elkaar betekenen naast sponsoring en reclameborden' is het idee geboren om de Sportmatchbeurs te organiseren. Het is de eerste keer dat een dergelijk initiatief in Amersfoort plaatsvindt en daarom ook spannend te zien welke resultaten dit evenement zal gaan opleveren. "Het doel is natuurlijk om mensen zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te krijgen," aldus Joost Bos van de Amersfoortse Sport Federatie. Samen met de gemeente Amersfoort en SRO zijn zij de initiatiefnemers van de beurs. "We hopen met de Sportmatchbeurs een aanzet te geven tot een netwerk van sportieve partners die elkaar in potentie veel te bieden hebben."

Matchpoint is gevraagd om de Sportmatchbeurs te organiseren. Zij hebben immers ervaring met de organisatie van een matchbeurs. Vraag en aanbod worden verzameld in de beurskrant. En ook notaris, accountant, hoekmannen en spreekstalmeester zijn weer van de partij.

"Het is leuk om te zien welke wensen sportverenigingen hebben," vertelt Suzanne Wierenga, intermediair bij Matchpoint. "Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd naar kennis op financieel, juridisch of communicatievlak. Er staat vaak een mooie tegenprestatie tegenover. Verenigingen stellen hun velden of het clubhuis beschikbaar of bieden het bedrijf een sportclinic voor hun medewerkers aan."
Ook Martijn Delahaye van AFAS Software is aanwezig tijdens de Sportmatchbeurs. Centraal in hun aanbod staat de Swim Experience, een mooi voorbeeld van een samenwerking waarbij bedrijfsleven, sport, gemeente en onderwijs de handen ineengeslagen hebben. Hij deelt graag de opgedane kennis in de vorm van een inspiratiesessie op het kantoor in Leusden. Wat is de waarde, het belang en hoe krijg je dit voor elkaar?
Extra bijzonder zijn de matches waar meerdere partijen voor nodig zijn. Zo wil Newasco haar medewerkers een sportieve middag aanbieden. Ze zijn op zoek naar een sportvereniging waar zij deze middag kunnen organiseren. Maar daarnaast zouden ze ook graag mensen met een beperking uitnodigen die wel in zijn voor een sportief uitje.

Aanmelden
Het is nog mogelijk voor bedrijven, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties om aan te melden. Dit kan via www.matchpointamersfoort.nl/sportmatchbeurs.
Er zijn geen kosten aan deelname verbonden en matches mogen binnen nu en een jaar uitgevoerd worden.
De Sportmatchbeurs vindt plaats in de Amerena en duurt van 14.30 tot 18.00 uur. Aansluitend vindt om 20.00 uur het Sportgala plaats in Flint.

Meer berichten