Film in De Lieve Vrouw donderdag 11 t/m woensdag 17 oktober

PREMIÈRES

BURNING (16+)           

Regie: Chang-Dong Lee

Tijdens zijn werk als koerier in Seoul komt Jongsoo jeugdvriendin Haemi tegen. Ze gaat op reis en vraagt hem op haar kat te passen. Ze keert terug met de mysterieuze Ben die een merkwaardige ‘hobby’ blijkt te hebben.

RAFAËL          

Regie: Ben Sombogaart

Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt 'Rafaël' het aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nazir. De nieuwe speelfilm van regisseur Ben Sombogaart ('Knielen op een bed violen').

SPECIALS

DUURZAME WEEK

DIVERSE KORTE FILMS MET DE FIETS IN DE HOOFDROL

DO 11 OKT 19.00 UUR
Niets is heerlijker dan na een actieve dag buiten op de fiets, met een lekker glaasje, ontspannen wat korte en langere films kijken. Met de fiets in de hoofdrol uiteraard!

INLOOPLEZINGEN VAN DUURZAME KOPLOPERS

ZA 13 OKT 12.30 UUR 
Laat je tijdens één of meer inlooplezingen door duurzame koplopers van 'Breng Duurzaamheid Dichterbij!' inspireren om zelf met duurzaamheid aan de slag te gaan.

BIKES VS CARS

ZA 13 OKT 16.45 UUR             

Regie: Fredrik Gertten
De Duurzame Week 033, het International Cycling Film Festival én Keistad Fietsfestival presenteren gezamenlijk de documentaire ‘Bikes vs Cars’. Deze documentaire sleepte al veel internationale prijzen in de wacht.

THE MOMENT 

ZO 14 OKT 19.30 UUR

Regie: Darcy Turenne

De afsluiting van het Keistad Fietsfestival met de Nederlandse première voor de mountainbikefilm ‘The Moment’.

COMING OUT DAY

GIRL   

ZO 14 OKT 20.00 UUR

Regie: Lukas Dhont
Deze winnaar van de prestigieuze Camera d‘Or in Cannes schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen.

> I.s.m. Keiroze

BACHDAG

DE MATTHÄUS MISSIE VAN REINBERT DE LEEUW 

Regie: Cherry Duyns

ZO 14 OKT 12.15 UUR
Filmmaker Cherry Duyns volgde dirigent Reinbert de Leeuw met zijn camera vanaf de eerste repetitiedagen van de Matthäus Passion tot de aangrijpende uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk.
> Bachdag Amersfoort; een weekend lang tientallen concerten op diverse locaties in de binnenstad van Amersfoort. Van vrij 12 t/m zo 14 okt 2018

ROYAL OPERA HOUSE

MAYERLING - THE ROYAL BALLET

Regie: Kenneth Macmillan

MA 15 OKT 20.10 UUR
Gevaarlijke verlangens, familiegeheimen en politieke intriges lopen als een rode draad door de gedurfde choreografie van Kenneth MacMillans ballet, dat is geïnspireerd op werkelijke gebeurtenissen.
> Live vanuit Royal Opera House Londen

CINESINGLE

RAFAËL

ZO 14 OKT 12.00 UUR

Regie: Ben Sombogaart

Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt 'Rafaël' het aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nazir. De nieuwe speelfilm van regisseur Ben Sombogaart ('Knielen op een bed violen').

> Inloop vanaf 11.00 uur

KLASSIEKER

STALKER

MA 15 OKT 20.30 UUR

Regie: Andrej Tarkovski
Een mysterieuze gids genaamd Stalker leidt een wetenschapper en een schrijver door de ‘verboden zone’, een hermetisch afgesloten terrein vol afval, waar de regels van het gezond verstand niet gelden. Klassieker uit 1979.

GEPROLONGEERD

TODOS LO SABEN     

Regie: Asghar Farhadi

‘Todos lo saben’, met Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen, is een spannende film waarin de verhoudingen binnen een Spaanse familie op scherp worden gezet door de vermissing van een kind.

NIEMAND IN DE STAD           

Regie: Michiel van Erp

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet alles op scherp. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip Huff.

TESNOTA (16+)          

Regie: Kantemir Balagov

In 1998 worden in het Russische Naltsjik David en zijn verloofde Lea gekidnapt. Hun joodse familie kan en wil de politie niet inschakelen. Maar hoe moeten ze dan het losgeld betalen?

TRANSIT (16+)

Regie: Christian Petzold
In 1942 ontsnapt de Duitse vluchteling Georg naar Marseille. Met de gestolen identiteit van de overleden schrijver Weidel wil hij naar Mexico. Maar dan ontmoet hij de mysterieuze Marie Weidel die al weken op haar man wacht.

THE CHILDREN ACT
Regie: Richard Eyre
Rechter Fiona Maye (Emma Thompson) raakt verwikkeld in een familie-drama rond de vraag of de 17-jarige Adam een levensreddende bloed-transfusie mag weigeren op basis van zijn geloof. Gelijktijdig staat haar huwelijk op knappen.

A CASA TUTTI BENE
Regie: Gabriele Muccino
Gasten en vis blijven drie dagen fris, luidt het gezegde. Maar bij familie is de houdbaarheid korter. Zeker bij een Italiaanse familiereünie waar ook exen en woest aantrekkelijke neven en nichten rondlopen.

DEN SKYLDIGE (THE GUILTY)
Regie: Gustav Möller
Zenuwslopende film waarin voormalig politieagent Asger een noodoproep ontvangt van een ontvoerde vrouw. Tijdens een race tegen de klok probeert hij haar te redden.

DOCUMENTAIRES
 

WAD, OVERLEVEN OP DE GRENS VAN WATER EN LAND   

Regie: Ruben Smit
Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde.

SPREKEND NEDERLAND       

Regie: John Appel
Sprekend Nederland is een portret van Nederland aan de hand van toespraken op bruiloften, partijen, begrafenissen, openbare manifestaties, politieke bijeenkomsten en protestmarsen.

> Ook thuis te zien via Picl

MCQUEEN      

Regie: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui

Alexander McQueen: een legende, een provocateur en een genie. Deze docu geeft een blik op het privé- en professionele leven van de Britse modeontwerper die in 2010 zelfmoord pleegde. Een must-see voor iedere modeliefhebber.

MARIA BY CALLAS
Regie: Tom Volf
Een cadeau voor de fans: ruim 40 jaar na haar dood een intiem portret van de Amerikaans-Griekse operazangeres Maria Callas. Aan de hand van nooit eerder vertoonde privébeelden, foto’s en brieven.

JEUGD

LOS BANDO (6+) – PREMIÈRE

Regie: Christian Lo

Crazy komische roadmovie over rockband 'Los Bando' van de tieners Grim en Aksel en de 8 jarige Thilda. Om weg naar een wedstrijd reizen ze door Noorwegen, op de hielen gezeten door hun ouders en de politie.

GORDON & PADDY EN DE ZAAK VAN DE GESTOLEN NOOTJES (AL) – PREMIÈRE          

Regie: Linda Hambäck

De pientere muis Paddy is politie-inspecteur in het Dierenbos. Als twee jonge dieren vermist worden en er verhalen zijn over een gevaarlijke vos, vraagt ze hulp aan pad Gordon, de gepensioneerde inspecteur.

  

Meer berichten