Filmprogramma De Lieve Vrouw donderdag 4 t/m woensdag 10 oktober

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl.

PREMIÈRES

TODOS LO SABEN

Regie: Asghar Farhadi

Todos lo saben, met Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen, is een spannende film waarin de verhoudingen binnen een Spaanse familie op scherp worden gezet door de vermissing van een kind.

NIEMAND IN DE STAD        

Regie: Michiel van Erp

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet alles op scherp. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip Huff.

WAD, OVERLEVEN OP DE GRENS VAN WATER EN LAND

Regie: Ruben Smit
Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder en boven water, in elk jaargetijde.

SPREKEND NEDERLAND

Regie: John AppelSprekend Nederland is een portret van Nederland aan de hand van toespraken op bruiloften, partijen, begrafenissen, openbare manifestaties, politieke bijeenkomsten en protestmarsen.

Ook thuis te zien via Picl

SPECIALS

MOVIES THAT MATTER

THANK YOU FOR THE RAIN

Regie: Julia Dahr
De Keniaanse landbouwer Kisilu Musya ontpopt zich tot autodidact filmmaker wanneer hij van Julia Dahr (een Noorse regisseur) een camera krijgt. Het resultaat is een opmerkelijke documentatie van de gevolgen van klimaatverandering in zijn leefomgeving.

Met inleiding of nagesprek. I.s.m. Amnesty Amersfoort.

Ook thuis te zien via Picl

KLASSIEKER

STALKER

Regie: Andrej Tarkovski
Een mysterieuze gids genaamd Stalker leidt een wetenschapper en een schrijver door de ‘verboden zone’, een hermetisch afgesloten terrein vol afval, waar de regels van het gezond verstand niet gelden. Klassieker uit 1979.

GEPROLONGEERD

TESNOTA (16+)        

Regie: Kantemir Balagov

In 1998 worden in het Russische Naltsjik David en zijn verloofde Lea gekidnapt. Hun joodse familie kan en wil de politie niet inschakelen. Maar hoe moeten ze dan het losgeld betalen?

TRANSIT (16+)

Regie: Christian Petzold
In 1942 ontsnapt de Duitse vluchteling Georg naar Marseille. Met de gestolen identiteit van de overleden schrijver Weidel wil hij naar Mexico. Maar dan ontmoet hij de mysterieuze Marie Weidel die al weken op haar man wacht.

THE CHILDREN ACT
Regie: Richard Eyre5
Rechter Fiona Maye (Emma Thompson) raakt verwikkeld in een familie-drama rond de vraag of de 17-jarige Adam een levensreddende bloed-transfusie mag weigeren op basis van zijn geloof. Gelijktijdig staat haar huwelijk op knappen.

WHAT WILL PEOPLE SAY
Regie: Iram Haq
De 16-jarige Nisha is bij haar vrienden een doorsnee Noorse tiener, thuis de perfecte Pakistaanse dochter. Als ze met haar vriendje wordt betrapt, wordt ze door haar familie ontvoerd naar Pakistan. Waargebeurd verhaal.

SIR
Regie: Rohena Gera
De jonge weduwe Ratna werkt als kamermeisje bij een rijke familie uit Mumbai. Zij en de zoon des huizes krijgen gevoelens voor elkaar. Maar een leven samen lijkt echter niet tot de mogelijkheden te behoren.

PITY
Regie: Babis Makridis
Een oncomfortabele maar hilarische film over Giannis die verslaafd is aan medelijden. Hij doet er werkelijk alles aan om zielig gevonden te worden. Helaas. Het gaat steeds beter met hem...
Ook thuis te zien via Picl

A CASA TUTTI BENE
Regie: Gabriele Muccino
Gasten en vis blijven drie dagen fris, luidt het gezegde. Maar bij familie is de houdbaarheid korter. Zeker bij een Italiaanse familiereünie waar ook exen en woest aantrekkelijke neven en nichten rondlopen.

DOGMAN (16+)
Regie: Matteo Garrone
Gebaseerd op ware gebeurtenissen in de jaren ‘80. De buitenwijken van Rome worden geteisterd door criminaliteit en de vriendelijke hondenverzorger Marcello wordt regelmatig in elkaar geslagen. Dan begaat hij zelf een vreselijke misdaad.

DEN SKYLDIGE (THE GUILTY)
Regie: Gustav Möller
Zenuwslopende film waarin voormalig politieagent Asger een noodoproep ontvangt van een ontvoerde vrouw. Tijdens een race tegen de klok probeert hij haar te redden.

DOCUMENTAIRES

MCQUEEN

Regie: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui

Alexander McQueen: een legende, een provocateur en een genie. Deze docu geeft een blik op het privé- en professionele leven van de Britse modeontwerper die in 2010 zelfmoord pleegde. Een must-see voor iedere modeliefhebber.


LIVING THE LIGHT - ROBBY MÜLLER
Regie: Claire Pijman
Met zijn baanbrekende camerawerk was Robby Müller (1940-2018) een van de weinige mensen ter wereld die weet hoe je de zon bespeelt. Voor dit bijzondere filmessay gebruikte de regisseur duizenden videodagboeken en foto’s van Müller.

Ook thuis te zien via Picl

MARIA BY CALLAS
Regie: Tom Volf
Een cadeau voor de fans: ruim 40 jaar na haar dood een intiem portret van de Amerikaans-Griekse operazanges Maria Callas. Aan de hand van nooit eerder vertoonde privébeelden, foto’s en brieven.

JEUGD

HET ONGELOOFLIJKE VERHAAL VAN DE MEGA GROTE PEER (6+)
Regie: Amalie Nesbæk Fick
Kat Mitcho en olifant Sebastiaan gaan op zoek naar de burgemeester die al een jaar wordt vermist. Het wordt een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en…. een mega grote peer! 

Meer berichten