Het diamanten paar met hun kinderen en kleinkinderen. (Foto: Ronald Kersten Fotografie)
Het diamanten paar met hun kinderen en kleinkinderen. (Foto: Ronald Kersten Fotografie) (Foto: )

Bezoek voor 60-jarig bruidspaar Dinmohamed

Donderdag 27 september waren de heer en mevrouw Dinmohamed-Nurmohamed 60 jaar getrouwd. Burgemeester Bolsius bracht het bruidspaar op die dag een felicitatiebezoek in hun woning aan het Koning Nobelpad.

Amersfoort - Het echtpaar leerde elkaar in Paramaribo kennen op de Dr. H.D. Benjaminschool waar ze beiden als leerkracht werkten. In 1958 zijn zij na een verloving van ruim drie jaar getrouwd. Ze hebben drie kinderen en vier kleinkinderen.

In Amersfoort werkte de heer Dinmohamed als leraar op de Jan Ligthartschool. Daarnaast was hij twintig jaar als vrijwilliger verbonden aan de Hartstichting en heeft hij de Sociaal Culturele Vereniging Swagtam opgericht. Swagtam is een vereniging die haar leden en sympathisanten een podium biedt om kennis en ervaringen uit te wisselen om zo de Hindoestaanse bevolking uit haar isolement te halen. Voor zijn vrijwilligerswerk heeft hij een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Mevrouw Dinmohamed-Nurmohamed gaf als vrijwilliger naailes, breiles, bloemschikken aan vrouwen en huiswerkbegeleiding aan kinderen.
Het bruidspaar vierde het diamanten huwelijk met kinderen, kleinkinderen en naaste familie.

Meer berichten