Transit.
Transit. (Foto: De Lieve Vrouw)

Filmprogramma De Lieve Vrouw donderdag 27 sep. t/m woensdag 3 okt.

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl.

PREMIÈRES

TESNOTA (16+)        
Regie: Kantemir Balagov

In 1998 worden in het Russische Naltsjik David en zijn verloofde Lea gekidnapt. Hun joodse familie kan en wil de politie niet inschakelen. Maar hoe moeten ze dan het losgeld betalen?

MCQUEEN
Regie: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui

Alexander McQueen: een legende, een provocateur en een genie. Deze docu geeft een blik op het privé- en professionele leven van de Britse modeontwerper die in 2010 zelfmoord pleegde. Een must-see voor iedere modeliefhebber.

TRANSIT (16+)
Regie: Christian Petzold

In 1942 ontsnapt de Duitse vluchteling Georg naar Marseille. Met de gestolen identiteit van de overleden schrijver Weidel wil hij naar Mexico. Maar dan ontmoet hij de mysterieuze Marie Weidel die al weken op haar man wacht.

GEPROLONGEERD

THE CHILDREN ACT
Regie: Richard Eyre

Rechter Fiona Maye (Emma Thompson) raakt verwikkeld in een familie-drama rond de vraag of de 17-jarige Adam een levensreddende bloed-transfusie mag weigeren op basis van zijn geloof. Gelijktijdig staat haar huwelijk op knappen.

WHAT WILL PEOPLE SAY
Regie: Iram Haq

De 16-jarige Nisha is bij haar vrienden een doorsnee Noorse tiener, thuis de perfecte Pakistaanse dochter. Als ze met haar vriendje wordt betrapt, wordt ze door haar familie ontvoerd naar Pakistan. Waargebeurd verhaal.

SIR
Regie: Rohena Gera

De jonge weduwe Ratna werkt als kamermeisje bij een rijke familie uit Mumbai. Zij en de zoon des huizes krijgen gevoelens voor elkaar. Maar een leven samen lijkt echter niet tot de mogelijkheden te behoren.

PITY
Regie: Babis Makridis

Een oncomfortabele maar hilarische film over Giannis die verslaafd is aan medelijden. Hij doet er werkelijk alles aan om zielig gevonden te worden. Helaas. Het gaat steeds beter met hem...
Ook thuis te zien via Picl

A CASA TUTTI BENE
Regie: Gabriele Muccino

Gasten en vis blijven drie dagen fris, luidt het gezegde. Maar bij familie is de houdbaarheid korter. Zeker bij een Italiaanse familiereünie waar ook exen en woest aantrekkelijke neven en nichten rondlopen.

LA PRIÈRE
Regie: Cédric Kahn

Thomas wil afkicken en vertrekt naar een groep ex-verslaafden in de bergen. Hij geeft zich over aan een Spartaans leven, maar ontdekt ook een nieuwe kwelling. De internationale pers was lovend over dit gevoelige drama.
Ook thuis te zien via Picl

I AM NOT A WITCH
Regie: Rungano Nyoni

Drama over de 9-jarige Zambiaanse Shula die wordt veroordeeld wegens hekserij. Shula's lot lijkt te verbeteren als meneer Banda zich over haar ontfermt. Maar is dat wel zo?

DOGMAN (16+)
Regie: Matteo Garrone

Gebaseerd op ware gebeurtenissen in de jaren ‘80. De buitenwijken van Rome worden geteisterd door criminaliteit en de vriendelijke hondenverzorger Marcello wordt regelmatig in elkaar geslagen. Dan begaat hij zelf een vreselijke misdaad.

DEN SKYLDIGE (THE GUILTY)
Regie: Gustav Möller

Zenuwslopende film waarin voormalig politieagent Asger een noodoproep ontvangt van een ontvoerde vrouw. Tijdens een race tegen de klok probeert hij haar te redden.

DOCUMENTAIRES

LIVING THE LIGHT - ROBBY MÜLLER
Regie: Claire Pijman

Met zijn baanbrekende camerawerk was Robby Müller (1940-2018) een van de weinige mensen ter wereld die weet hoe je de zon bespeelt. Voor dit bijzondere filmessay gebruikte de regisseur duizenden videodagboeken en foto’s van Müller.
Ook thuis te zien via Picl

MARIA BY CALLAS
Regie: Tom Volf

Een cadeau voor de fans: ruim 40 jaar na haar dood een intiem portret van de Amerikaans-Griekse operazanges Maria Callas. Aan de hand van nooit eerder vertoonde privébeelden, foto’s en brieven.

JEUGD

HET ONGELOOFLIJKE VERHAAL VAN DE MEGA GROTE PEER (6+)
Regie: Amalie Nesbæk Fick

Kat Mitcho en olifant Sebastiaan gaan op zoek naar de burgemeester die al een jaar wordt vermist. Het wordt een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en…. een mega grote peer!

RITA & KROKODIL 2 (AL)
Regie: Siri Melchior

Voor onze allerjongste bezoekers: negen tot de verbeelding sprekende verhaaltjes over de 4-jarige Rita en haar grote vriend Krokodil.

Meer berichten