CaboCubaJazz.
CaboCubaJazz. (Foto: Andy Ruiz)

Salsa, rumba en jazz bij Observant

Amersfoort - Woensdag 3 oktober staat CaboCubaJazz op de planken bij Stadscafé de Observant. Liefhebbers van salsa en andere latinstijlen kunnen hun hart ophalen aan de zwoele en dansbare muziek van deze band. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00.

CaboCubaJazz brengt een mix van energieke Cubaanse ritmes, dromerige Kaapverdische melodieën en avontuurlijke jazz. De groep is een ware ‘melting pot’ met muzikanten afkomstig uit onder meer Cuba, Spanje en Kaapverdië. Percussionist Fischer, bekend van Timbazo en Nueva Manteca, richtte de band samen met de Kaapverdische meesterpianist Carlos Matos op.

De bijzondere kracht van CaboCubaJazz is dat deze gerenommeerde, internationale topmusici een nieuw genre hebben weten te creëren. Op onnavolgbare wijze combineren zij melancholie van de Kaapverdische eilanden met een flinke portie Cubaanse rumba, salsa en avontuurlijke jazz.

CaboCubaJazz bestaat uit zangeres Dina Medina, percussionist Nils Fischer, Carlos Matos op piano, bassist Yerman Aponte en Armando Vidal op drums. Dit optreden is een samenwerking van de Observant met festival Dias Latinos.

Stadscafé de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort

Meer berichten