Klusteam PWC Finance.
Klusteam PWC Finance. (Foto: Conny Swart)

Klussen voor het goede doel

Amersfoort - Met bijna twintig man sterk kwamen medewerkers van PWC Finance een hele dag klussen om het logeer-/ontmoetingshuis voor mensen met dementie in Amersfoort klaar te maken voor gebruik.

Anita Schimmel (een van de initiatiefnemers) “King Arthur Groep ondersteunt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Wij horen vaak van mantelzorgers dat zij behoefte hebben aan een paar dagen rust om weer op te laden of dat ze een paar nachten door zouden willen kunnen slapen. Wij denken dat een ontmoetingscentrum voor mensen met dementie in combinatie met logeren, daar een bijdrage aan kan leveren. Doordat de partner met dementie bij ons verblijft, kan de mantelzorger bijtanken en houden zij het langer vol waardoor zij samen langer zelfstandig thuis kunnen wonen.”

PWC Finance hoorde van de oproep voor vrijwilligers om het pand te komen helpen opknappen en boden aan een dag te komen helpen.

Petra Visser (begeleider King Arthur Groep) “Het was in één woord fantastisch! De acht logeerkamers waren voor het middaguur al bijna allemaal behangen en geschilderd. Er is vooral heel veel geschilderd en behangen en schoongemaakt. Door jarenlange leegstand was het pand aan de buitenzijde aan een schoonmaak beurt toe. Het ziet er nu weer fris uit en omdat ook de terrassen door PWC medewerkers van planten zijn voorzien is het echt helemaal klaar voor gebruik.”

Op 5 (tussen 10-12 uur) en 6 oktober tussen (14-16 uur) is het huis voor iedereen (mantelzorgers, naasten, professionals) opengesteld om een kijkje te komen nemen. Utrechtseweg 266-1, gebouw Cederhorst (B-Vleugel) op het terrein van Zon en Schild. Vanaf 8 oktober kan er worden deelgenomen op de ontmoetingsgroep en worden gelogeerd. Op de website van King Arthur Groep is daar meer over te vinden. Bellen kan ook: Petra Visser: 06-28 49 92 16

Meer berichten