Crackerjacks werkt samen met scholen, langdurig zieken, werkzoekenden, gehandicapten, het AZC, de biljartvereniging en speciaal onderwijs. (Foto: NOC*NSF)
Crackerjacks werkt samen met scholen, langdurig zieken, werkzoekenden, gehandicapten, het AZC, de biljartvereniging en speciaal onderwijs. (Foto: NOC*NSF) (Foto: )

Crackerjacks Vereniging van het Jaar

Basketbalvereniging Crackerjacks uit Amersfoort werd woensdag verrast met een feestelijk bezoek aan hun vereniging. Ze kregen daarbij te horen dat zij de winnaar zijn van de verkiezing Vereniging van het jaar in de categorie sport.

Amersfoort - De jury gaf aan: "Dit is echt een voorbeeldvereniging. Crackerjacks is intern goed georganiseerd, er worden mooie sportieve prestaties geleverd en er zijn veel betrokken leden en vrijwilligers. Maar ook zijn zij voorloper op het gebied van maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid in de gemeenschap. Dit zal voor verenigingen in de toekomst steeds belangrijker worden. Oftewel een vereniging die het verdient om in de schijnwerpers te staan."

De vereniging is in twee jaar tijd veranderd van een naar binnen gerichte organisatie die nauwelijks zichtbaar was voor de buurt, naar een vereniging die volop actief is in de samenleving. Het is nu een goedlopende vereniging, vol ambitie en met een grote groep betrokken vrijwilligers. Een club met passie en maatschappelijke impact. Crackerjacks werkt samen met scholen, langdurig zieken, werkzoekenden, gehandicapten, het AZC, de biljartvereniging en speciaal onderwijs. Zij gaan actief de wijken van Amersfoort in met 3x3 (buiten-)basketbal en ontwikkelen programma's met andere (sport-)verenigingen om laagdrempelig sporten en participatie te stimuleren bij jongeren. Crackerjacks wil verbinden en iedereen in Amersfoort basketbal laten ontdekken en ervaren, maar ook laten genieten van de spectaculaire sport en kansen bieden voor persoonlijke ontwikkeling.
Ze zetten zich samen in voor een positief sportklimaat waarin iedereen zich prettig voelt en welkom is.
Voorzitter Herman Beekelaar reageerde na het behalen van de overwinning: "Dit is echt supergaaf. We waren al zo trots dat we in de top 3 zaten, dat we waardering kregen voor wat wij doen van mensen buiten de vereniging zelf . Deze winst hebben we echt te danken aan de inzet van alle vrijwilligers, de spelers en besturen van de afgelopen jaren."

Dit jaar vindt de verkiezing Vereniging van het Jaar voor het eerst plaats. De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Tom van Kuyk van de Rabobank: "We feliciteren Crackerjacks van harte met deze overwinning. De eerste editie van de verkiezing is een succes met een prachtige winnaar in de categorie sport.''

Meer berichten