'Giovanni's Room' gaat over een tragische (homoseksuele) liefde in het naoorlogse Parijs. (Foto: Robert Benschp Photography)
'Giovanni's Room' gaat over een tragische (homoseksuele) liefde in het naoorlogse Parijs. (Foto: Robert Benschp Photography) (Foto: Robert Benschop Photography)

Win kaarten voor Giovanni's Room

Amersfoort - Christiaan De Donder e.a. dansen zaterdag 6 oktober vanaf 20.30 uur de voorstelling Giovanni's Room in De Lieve Vrouw. Lezers van deze krant kunnen entreekaarten winnen.
Het is een van de mooiste boeken uit de Amerikaanse literatuur: 'Giovanni's Room' (1956) van James Baldwin (1924-1987), over een tragische (homoseksuele) liefde in het naoorlogse Parijs. De getalenteerde choreograaf Ryan Djojokarso maakt hier met steun van Korzo Producties een aangrijpend trio van, rond Davids verscheurdheid tussen zijn (geheime) verliefdheid op de Italiaanse barkeeper Giovanni en zijn geveinsde trouw aan zijn verloofde Hella. De man wordt gemangeld door een hevig verlangen en de remmingen van zijn schuldgevoel. Gouden vondst is de vertolking van Hella door zangeres Gerty Van de Perre.

Choreograaf Ryan Djojokarso (Suriname, 1983) werd in 2017 genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek en won de BNG Bank Dansprijs voor beloftevolle choreografen. Korzo Producties is een van Nederlands grootste dansproducenten voor jonge en toonaangevende choreografen.
De Lieve Vrouw geeft twee sets van twee vrijkaarten weg voor de voorstelling Giovanni's Room op zaterdag 6 oktober om 20.30 uur.
Winnen? Stuur voor maandag 1 oktober een mailtje naar geerteke@lievevrouw.nl. Winnaars krijgen bericht.

Meer berichten